Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Şehitlerin yüzde kaçı Kürt?

Şehitlerin yüzde kaçı Kürt?
22 Ekim 2008 Çarşamba 09:06
Prof. Dr. Ümit Özdağ, çok ilginç bir çalışma yaptı: Şehitlerin yüzde kaçı Türk? Cevabı bir çok insanı utandıracak cinsten?
Prof. Dr. Ümit Özdağ, bugüne kadar yapılmayan bir şeyi yaptı ve terörle mücadelede hayatına kaybeden asker, polis ve köy korucularının etnik kökenlerini araştırdı. Çalışma kadar sonuçları da bir hayli ilginç. İşte o sonuçlar;

Yalçın Doğan'ın köşesine taşıdığı araştırma PKK’nın maskesini düşüren çalışma Prof. Dr. Ümit Özdağ’a ait. Uzun süredir PKK, terör, Kuzey Irak ve istihbarat konularında çarpıcı kitaplar yazan Ümit Özdağ, son olarak ilginç gözlemlerde bulunuyor.

Prof. Özdağ terörle mücadele şehit düşenlerin kimliklerini araştırıyor. Ve hepimizin yeniden düşünmesini, siyasal denklemlerin yeniden yazılmasını gerektiren bir sonuca varıyor.

Terörle mücadelede şehit düşenlerin yüzde 26.8’i Kürt.

Oran azımsanmayacak ölçüde: PKK’ya karşı sadece Türkler değil, aynı zamanda Kürtler de savaşıyor. Ve ölüyor. Ve ölenlerin sayısı hiç de az değil.
Bu oran, bu bulgu, Türkiye’deki Türk-Kürt ayrışmasına çok başka bir bakış açısı getiriyor.

Kürt çocuklarının bir bölümü dağa çıkarken, bir bölümü askere, polise yazılıyor. Ve onlar birbirlerine karşı savaşıyor. Belki de, iki kardeş, iki akraba, iki arkadaş.

PKK işte burada zayıflıyor. Kentleri burada yakmaya çalışıyor. Terörü bu nedenle daha da azgınlaştırıyor. Korkuyu bu nedenle yaygınlaştırıyor.

PKK adım adım sona yaklaşıyor: Devlette, PKK ile mücadele zor biter, gibi yanlış bir psikoloji var. Oysa, teröre rağmen, hayatın normalleşmesini isteyen, ülkeyle bütünleşmek isteyen ve hatta ülkeleri için şehit düşen Kürtler varken, PKK adım adım sona yaklaşıyor.

teşekkürler kardeşim. çok önemli bir konu.
(Kürt çocuklarının bir bölümü dağa çıkarken, bir bölümü askere, polise yazılıyor. Ve onlar birbirlerine karşı savaşıyor. )
dağa çıkanların büyük bir bölümü ermeni. aralarında bulunan kütler ya zorla çıkarılmışlar yada kandırılarak. en büyük eksiklik cahillik. doğuda iyi bir eğitim verilmeden bu problem kolay kolay ortadan kalkmaz.

Türkiye dünyanın birinci en büyük ordusuna sahip bir ülke...
bidefa şu kürt deme işini ilk başta bitirmeliyiz...
lazı çerkezi ermenisi türkü kürdü hepimiz sonuçta aynı havayı teneffüs ediyoruz...
bu ülkede sadece kürtler yaşamıyoki lazıda var çerkezide var...
artık insanların nasıl bir oyuna dogru gittigini görmesi gerek....
farkeden ne ha kürt ha türk...
o zaman bende buralarda yaşıyorum..aynı apartmanda oturuyorum,aynı fırından alışveriş yapıyorum...aynı sokaklarda geziyorum...
inanın onlar gibi en sonucunda bende insanım tıpkı onlar gibi...
şu ortalıkta dönen oyunlara inş kanmayız...
Rabbim vatanımıza,milletimize,güçlü türk ordumuza zarar ziyan vermesin,
cümlesine akıl,şuur,idrak nasip eylesin....
tşkkrlr...


Güncel Haberler

MollaCami.Com