Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Alman Anayasa Koruma Dairesi eski başkanı Frisch'ten alkışlanacak sözler

Alman Anayasa Koruma Dairesi eski başkanı Frisch'ten alkışlanacak sözler
Almanya Anayasayı Koruma Dairesinin eski başkanı Peter Frisch, Müslümanları kabul etmeli ve İslam dinini tanımaları gerektiğini söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan Konrad Adenauer adlı kışlada, ''Müslümanların Avrupa'ya entegrasyonu insan haklarını ihlal eden bir asimilasyon mu?'' konulu bir konferans veren eski istihbaratçı, Almanya'da kültürler çatışmasının engellenmesi gerektiğini belirtti.

Frisch, ''Biz Müslümanları kabul etmeli ve İslamiyet'i tanımalıyız. Müslüman geleneklerini tanımalı ve kabul etmeliyiz. Müslümanlar da bizim gibi kendi ibadethanelerini inşa edebilmeli. Camilerin inşa edilmesi entegrasyona katkı yapar'' dedi.

Yapılan araştırmalara göre Almanya'da yaklaşık 600 bin Müslüman'ın aşırı görüşlü olduğunu kaydeden Frisch, Müslümanlar arasında İslamiyet'in dünyaya hakim olmasını isteyen bir grubun ortaya çıktığını, ancak bu grubun içinde bile şiddete baş vurmak isteyenlerle istemeyenlerin bulunduğunu söyledi.

Frisch, şiddet yanlılarının New York, Madrid ve Londra'daki terör saldırılarıyla kendilerini gösterdiklerini belirterek, ''Avrupa'da bu teröristlere karşı önlemler alınıyor. Bu önlemler çok tartışmalıdır. Bazı Müslümanlar bu önlemlerden ötürü ayırımcılığa uğradığını düşünüyor'' diye konuştu.

Şiddete başvurmadan İslamiyet'in dünyaya hakim olmasını savunanların da bulunduğunu kaydeden Frisch, ''Bunların sayıları (Almanya'da) 150 ila 200 bin arasında. Çoğunluğu Türklerin kurduğu İslami derneklerde toplanıyor. Amaçları şiddet kullanmadan İslamiyet'in dünyaya hakim olmasını sağlamak. Bunlar özellikle dil yetersizliği, işsizlik gibi sorunları olan, paralel toplumlarda yaşayan Müslümanlar arasında yandaş buluyor'' dedi.

Almanya'da İslam'ın beş şartının yaşanması konusunda bir sorunun bulunmadığını, ancak Batılı değerlerin başında gelen eşitlik ilkesiyle Kur'an-ı Kerim'in eşitlik anlayışının birbiriyle tam olarak uyuşmadığını söyleyen Frisch, çözümün Müslümanların Almanya'ya uyumlarında yattığını savundu.

''Müslümanlara arkadaşça yaklaşılmasını, onların kazanılmasını'' isteyen Frisch, ''Bu konuda belediye, parti ve kişilere büyük görevler düşüyor. Ayrıca Müslüman çocuklara Almanya'da yetişen öğretmenler tarafından din dersi verilmeli. İslam ile diyalog sürmeli, hatta daha yoğun olmalı. Daha fazla ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Almanya'da bir kültürler savaşını engellemeliyiz'' dedi.

Müslümanların entegrasyonunun kesinlikle asimilasyon şeklinde olmaması gerektiğini kaydeden Frisch, ''Müslüman çocukları Almanlaştırmaya ya da Hristiyanlaştırmaya çalışan bir eğitim olamaz'' diye konuştu.

Frisch, Müslümanlara da tavsiyelerde bulunarak, ''Almanya'da yaşamak isteyenler de buradaki kuralları kabul etmeli, kurallara uymalı. Müslümanların çoğu karşı olmasına rağmen burada toplam 35 namus cinayeti işlendi. Müslümanlar terörü reddettiklerini açık bir şekilde açıklamalı, 'İslamcı' kelimesinden rahatsız olmamalılar. Entegrasyon için yardım tekliflerini değerlendirin'' dedi.

Konferansı bazı Alman istihbarat yetkilileri ve subaylarla Türk üniversite öğrencileri de izled


Güncel Haberler

MollaCami.Com