Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çöpte 415 bin defter buldu, dağıtıyor

Çöpte 415 bin defter buldu, dağıtıyor

Esenler'de kitaplar devletten, defterler Esenler Belediyesi’nden. Belediye topladığı atık kağıtların geliri ile sağlanan 415 bin defteri öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor.

Devletin ücretsiz kitap uygulamasıyla büyük bir masraftan kurtulan ailelere, bir destek de Esenler Belediyesi’nden geldi. Geri Dönüşüm Projesi kapsamında atık kağıtlardan elde edilen defterlerle, Esenler’de eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerinin tüm defterleri Esenler Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak.

Çevrenin ve doğanın korunmasının yanı sıra doğal kaynaklarımızın yok olmasının önlemek amacıyla geçtiğimiz yıllarda Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Esenler’de Geri Dönüşüm” projesi yeni bir ivme kazanarak devam ediyor. İlk olarak atık kağıtların toplanarak ekonomiye kazandırılmasıyla başlayan proje, tüm geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılarak toplanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Daha ziyade öğrencilerin desteğiyle hayata geçirilen geri dönüşüm projesinden elde edilen gelirler, yine öğrencilere verilecek. Atık kağıtlardan elde edilendefterlerle, ilçedeki okularda eğitim gören 90 bine yakın öğrencinin 2008-2009 eğitim-öğretim yılındaki tüm defter ihtiyacı belediye tarafından karşılanırken, önemli bir masraftan kurtulan aileler de rahat bir nefes almış olacak.

19.278 AĞAÇ KURTARILDI

Proje sayesinde bir taraftan ailelerin eğitim masraflarına katkıda bulunulurken bir taraftan da çevre konusunda duyarlılık oluşturulmaya çalışılıyor. Bilindiği gibi bir tonluk atık kağıtın tekrar kullanıma kazandırılması, 17 ağacın kesilmesini, 2110 lt. fuel oil, 190 lt. benzin ve 4210 kwh. elektrik enerjisinin israf edilmesini önlüyor.


1.134 ton atık kağıdının geri dönüşümü sayesinde 19.278 ağaç kurtarılmış oldu

2005 yılından bugüne kadar özellikle kağıt atıkların toplanması ve geri kazanımı konusunda büyük çalışmalara imza atan Esenler Belediyesinin bu çalışmasıyla toplanan 1.134 ton atık kağıdın geri dönüşümü sayesinde 19.278 yetişkin ağacın kurtarılmış olduğu belirtilirken, bunun 96 dönüm orman arazisi anlamına geldiği ifade edildi.
Çalışmayla ilgili bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan “toplanılan kağıt atıklardan elde edilen gelirler, bu sene 415 bin adet deftere dönüştü. Projemize destek veren başta öğrenciler olmak üzere tüm Esenler halkına teşekkür ediyorum. Biz de bu defterleri Esenler’deki öğrencilerimize dağıtacağız. Böylece Esenler’deki öğrenciler, kitaptan sonra deftere de para vermeyecekler. Bu sayede hem ailelere ekonomik katkıda bulunmuş oluyoruz, hem de toplumda çevre bilincini geliştiriyoruz” dedi.

Çevreyi korumanın hepimizin görevi olduğunun altını çizen Mehmet Öcalan, “Dünyamıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere de yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışıyoruz, bunun gayreti içerisindeyiz. Geri dönüşüm projemize büyük destek veren öğrencilerimizin, çevre konusundaki bu duyarlılıklarının devam etmesini diliyorum. Esenler’de halen 18.705 konut ve 300 işyerinden gerçekleştirilen toplama çalışmamızı en kısa zamanda tüm ilçemize yayarak geri dönüştürülebilir atıkları yerinden ayrı ayrı toplayacağız” şeklinde konuştu.

devlet bu konuda duyarlı fakir fukara,için büyük nimet...yapılan iylikler karşılıksız kalmaz.


Güncel Haberler

MollaCami.Com