Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Doğalgaz zammı mahkemelik..

Tüm Tüketicileri Koruma Derneği, doğalgaz zammının yürütmesinin durdurulması ve zam nedeniyle tüketiciye dağıtıcı ile sözleşmesini feshetme yetkisi verilmesi istemiyle dava açtı.

Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD), enerjide otomatik fiyat dönemine geçilmesine nedeniyle yapılan doğalgaz zammının yürütmesinin durdurulması ve zam nedeniyle tüketiciye dağıtıcı ile sözleşmesini feshetme yetkisi verilmesi istemiyle dava açtı.

Dernek'ten yapılan açıklamada, BOTAŞ'ın 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere konutlara yüzde 16,88, sanayiye yüzde 18,77 oranında zam yaptığı anımsatılarak, zammın haklı bir gerekçeye dayanmaması nedeniyle İstanbul İdare Mahkemesinde 8 Ağustos'ta dava açıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre; dava dilekçesinde, zamlarla ilgili olarak, öncelikle yürütmenin durdurulması ve “haksız” zamların muhakeme edilerek tüketici talep ederse “müteselsil ilişki nedeniyle dağıtıcı firmalarla yapılan sözleşmelerin fesih edilmiş sayılabileceğine” karar vermesi istendi.

-BOTAŞ FAHİŞ KAR ELDE EDİYOR-

Dava dilekçesinde, BOTAŞ'ın 2006 yılına göre 2007 sonu itibariyle fahiş kar elde ettiği, karını bir önceki yıla g44 milyon 644 bin YTL'den 813 milyon 46 bin YTL'ye çıkardığı, bu nedenle maliyet bazlı fiyat ayarlamasının tüketicileri aldatmak anlamına geldiği ifade edildi.

TTKD Başkanı Mehmet Barak konuyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Maliyet bazlı fiyat ayarlaması adı altında bizi aldattılar. Tüketicileri aptal yerine koyan BOTAŞ'ın internette kendi sitesinde ilan ettiği 2006 ve 2007 karları korkunç gerçeği gözler önüne seriyor. BOTAŞ, bu rakamlara göre 20 kat fahiş kar elde etmiş. Bu karlılığa rağmen kendisini mağdur gibi gösteren BOTAŞ, milyonlarca Türk tüketicisini aldattı. BOTAŞ, zamlarla dürüst davranmamış, fahiş miktarda elde ettiği karları gizleyerek, tüketicilerin sırtından haksız menfaat sağlamıştır. Bu zamların derhal iptal edilmesi gerekir, düşüncesindeyiz.”

kardeşim paylaşım için teşekkürler. inşallah zammı geri çekerler. izmire doğalgaz geçen sene geldi. çok ucuz dediler diğer yakıtlara göre. ancak hiç de öyle olmadı. geçen kış gelen en düşük faturam 300 ytl idi. bu senede bu kadar zam yapılırsa herhalde yeniden odun sobasına döneceğiz

Aynı durumdan bızlerde müzdaribiz sayın aktarcı kardeş..İktisat yapalım derken bütçe daha çok açıldı.. :(

Hayrlısı artık ne dıyelım , kullanmadıgımız peteklerı kapatarak ya da derecesını cok açmadan devam edecegız

herhalde tabı zammın gelmemesını dıleyerek..Şimdiden sonra dogalgazın rahatına alışınca sobada cok zor

gelecektır ama dedıgınız gıbı önceden cok daha tasarrufluydu..

Ne dıyelım hakkımızda hayırlısı inş. yorumunuz için teşekkurler..


Güncel Haberler

MollaCami.Com