Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dülük Baba,Magara Devrine Ait Magaralar(G.Antep)

VE SON OLARAK MİDESİNİN KIYMETİNİ BİLEN HAFTA SONLAINDA YADA FIRSAT BULDUGU TATİL GÜNLERİNDE MESİRE YERLERİNİ DOLDURAN G.ANTEP LİDEN ÖLÜMSÜZ BİR AN. ;) ;) ;)

Sizlerinde gördügü üzre burası insanlıgın tarihinin başladıgı yer.ama ne yazıkki kaya mezarlara giden dogru dürüst bir yolu bile yok.gördügünüz üzre magaralar kirden pisden,bakımsızlıktan geçilmiyor.magaraların oldugu alan çok büyük bir orman.ve çok da yogun günler geçirir.kebabı çok seven G.Antebin güzel insanı her hfta sonu buraları doldurur taşırır.ve girişte ayriyeten ücretlidir.

tarihine tarihi eserine bizim kadar deger veren bir millet yoktur heralde.

emeğine sağlık leyya dülük baba ya gittim ama oralara yaklaşamadım bile bakımsız ayrıca pislik içindeydi ben gittiğim zamanlarda şimdi nasıl durumu bilmiyorum ama maalesf dediğin gibi tarihi ne ve eserine bizim kadar değer veren gerçekten yoktur heralde :(

en son gittigimde hemen hemen hepsinin içine baktık.terkedilmiş bir harabeden pek farkı yok senn dedigin gibi.halbuki bi turizm agı oluşturulabilir bu hüyüklerde.bakıp bide yorum da bulundugun için tşkkr ederim.

valla ne yapılmasını istiyonuz anlamadım etrafına park mı asfalt yol mu nerde kaldı bunun tarihi eserliği oldu bide boyayalım yıkılan yerleri sıva yapalım allahım ya zaten yeterince iyi muhafaza olmuş bence milattan 7500 yıl önceden kalma mezarlar onlar ben zannetmiyom ki şimdi yapılan bir bina değil 10000 yılı bin yılı bile görmez ama antep kalesinin de resimleri olsa güzel olurdu antep gibi memleket yoktur hem havası hem toprağı hemde halkı 1. sınıftır antebimin herkes antepde yaşama şansına sahip değil malesef bende doğuştan şanslıyım o yüzden :))


Gezi Rehberi

MollaCami.Com