Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kuranı Kerim meali

Kuranı Kerim meal cd si var mı? Varsa nerden alabilirim bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Bir de hafızlık çalışırken en güzel çalışma usulu nedir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Meal'den ziyade tefsir edinmeniz daha doğrudur. Zira Kur'an-ı Kerim Arapça'dır, bir başka dile çevrilmesi mümkün değildir.

Elmalılı Tefsirini önerebilirim. Tek başına hafzlık yapmak çok zordur. Bu eğitimi veren kurumlara gitmek en doğru olanıdır.

peki Kuranı Kerim tefsirini izah eden bir cd varmıdır

CD olduğunu düşünmüyorum; ama en faydalı olan kitaptır. Kütüphanelerde de mevcuttur muhakkak...

Ezberleyeceğin sayfanın kıraatini çok seri yapmanla beraber bir önceki gün sesli bir şekilde çalışıp,dinletirsen senin için çok kolaylık olur sanırım.Yani yarın vereceğin dersi yaptıktan sonra diğer günün dersinide çalışman iyi olur.Hocamızında dediği ğibi tek başınayapılacak bir iş değil.Muvaffakiyet Allahtan...

övünmek gibi olmasın amma bende hafızım hocalarımın bana olan tavsiye sini size tavsiye ediyorum ezberleyeceğin yeri hiç ezberlemeye çalışmadan bolca yüzüne oku kelimeler diline alışıncaya kadar ve her ezberlediğin ayeti önceki ayetile birleştir ezberlemeye seher vaktinde başla bir ayeti yüz defa okumaktansa bir defa dinlet maddi yönden daha iyidir başarılar


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com