Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


casus için önlem nasıl alınır

msn de casusun old. nasıl ögrenebilirim varsa msn mi nasıl iptal edebilirim msn me girmemesi için ne yapabilirim birde birde internette rahatça gezebilmem için bir progrmmı varmı var ise o program sayesinde casusu engelliyebilirmiyim bilgisayarımı casusdan nasıl koruurum

"Casus" dediğiniz msn'de değil bilgisayarınızda olabilir. Şayet "msn"ye bir başkasının girdiğini düşünüyorsanız şifrenizi ve mümkünse alternaif e-mail adresinizi değiştirmeniz yeterli olacaktır. Yeni şifrenizi girerken farklı karakterlerden oluşmasına ve sizi tanıyanların kolayca bulabileceği bir şifre olmamasına dikkat ediniz. Tabi şifre koyarken sizden gizli soru ve cevabını isteyecek, bunları da kimsenin tahmin edemeyeceği biçimde girmelisiniz.

Şayet msn'nizden kişi listenizdekilere kontrolünüz dışında reklamlı mesajlar gidiyorsa size gelen bu ekilde bir reklam linkini tıklamışsınız demektir. Bu bir "keylogger"dir. Bilgisayarınıza bir program misali yerleşerek klavyenizden girdiğiniz her karakteri bir başkasının (o trojanı/virüsü üreten) kontrol etmesini sağlar.

Mesajımın son parağrafında ifade etmeye çalıştığım "keylogger"i temizlemek için aşağıda vermiş olduğum linkteki .exe dosyasını/programı bilgisayarınıza indirin.

http://www.4shared.com/file/73784439/9d383e64/MSN_Photo_Virus_Remover.html

İndirdiğiniz programı .rar dosyasından çıkartın, sağ tıklayıp 'buraya çıkart = extract to here' komutunu vererek...

Güvenli modda işlem yapmanız gerekeceğinden bazı programları kullanamayabilirsiniz, o nedenle bu indirdiğinizi bir flash bellek ya da cd'den kullanmanızı öneririm.

Daha sonra bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.

Bilgisayar 'Güvenli Mod'da Nasıl Başlatılır, tıklayınız>>

Güvenli modda "Administer" hesabından giriş yapmanız gerekecektir. Giriş yaptıktan sonra indirdikten sonra flash belleğe attığınız dosyayı çalıştırın, çift tıklayarak... Zararlı yazılımları tarayıp bulacaktır. ;)


Genel Soru ve Cevaplar

MollaCami.Com