Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir kaç puf noktalar...

nerede paylaşacağımı bilemedim yeri müsait değilse adminlermiz değiştirebilir


:G:(Bismillahirrahmanirrahim):G:

**Yemeginizmi yandi?**

Tencereyi hemen ocaktan alip, islak bir bezin uzerine koyun.Dibi tutmus olan yemegin çozuldugnu goreceksiniz.Tencereyi yikamak içinse once dibine biraz sirke koyup bekletmeniz yeterli olacaktir.

(Evet, ve buradada sirkeyle karsilasiyoruz. kusura bakmayin mutfagin kurallari bu.Ben sahsen sirkeye karsiyim, helede kaynatmaya baslarsani hiç sormayin neyse ne yapalim baska çozum bulana kadar sirkeyle iletisim kurmaya devam...)


**Cikolata!!**

Oyle çok da dayanikli bir besin maddesi degildir.Içerdigi yag ve kakao uygun sartlarda saklanmazsa çikolata çabuk bozulur.Cikolatayi muhafaza etmek için en uygun ortam, serin ve karanlik yerlerdir.

(Açikca soylemek gerekirse ben bu puf noktayi hiç kullanamadim ve kullanabilicemi hiç sanmiyorum, çunku nedense çikolatayi koydugum
yerde hiç bulamadim simdiye kadar, neyse...)


**Sebzeler...**

Eger arka arkaya birkaç sebze ayiklayacaksaniz, ayiklama isine sogandan baslayin ve havuçla bitirin.Havuç sogandan biçaktaki kokusunu alacaktir.Biçaktaki sogan kokusunu gidermenin bir baska yontemi de; biçagin ucunu taze nane yapraklari ile silmektir.




**Salça...**

Yaptiginiz salça çok sulu olduysa, içine bir miktar rendelenmis ekmek ilave edip, bir dakika kadar pisirin.Salçanizin istediginiz kivama geldigini goreceksiniz.


**Hamur isleri...**

Hamur islerini, ozellikle de kekleri firindan çikardiktan sonra 1,5 saat kadar dinlendir.Firindan çikar çikmaz ikram ederseniz içinin hamur kaldigini ve tadinda bir acilik oldugunu goreceksiniz.


**Lekeler...**

Fincanda kalan kurumus kahve lekelerini çikarmak için; lekenin uzerine biraz kabartma tozu serpistirip nemli bir sungerle silin.Lekenin hiç zorlanmadan çiktigini goreceksiniz.



Teşekkürler kardeşim.

bende teşekkür ederim gözlerinize sağlık..


Genel Bilgiler

MollaCami.Com