Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Doğalgaz Tehlikesinede Alınabilecek Önlemler



Doğalgazda da her yakıtta olduğu gibi ihmaller ve dikkatsizlikler sonucunda yangın veya patlama meydana gelebilir. Ancak hatırlatmak gerekir ki doğalgaz önlemi alındığında takdirde kullanımı ve kontrolü son derece kolay bir yakıt cinsidir. Gerek cihazlarda gerekse doğalgaz şebekesi üzerinde muhtemel kaçaklara yönelik önlemler alınmıştır. Son kullanıcıya kadar olan şebeke hattı üzerinde yetkili gaz kuruluşlarınca gerekli kontrol ve testler yapılmakta ve uygunluğu verilen tesisatlara gaz verilmektedir. Şebeke hattı üzerinde gazı bir anda kesebilen vanalarla emniyet ayrıca sağlanmıştır.

Son kullanıcı için kokusuz olan doğalgaz kokulandırılarak uyarıcı hale getirilmiştir. Gaz ile çalışan cihazların bulunduğu mahale taze hava giriş sağlamak ve gaz alarm cihazı kullanmak ilk başta alınacak emniyet tedbirleridir.

Gaz kaçağı hissedildiğinde gaz vanasını kapamak, ortamı havalandırmak, elektrik düğmeleri ile oynamamak, sigara ile yaklaşmamak ve hemen 187 no’lu telefonu arayarak ilgili gaz kuruluşuna haber vermek yapılması gereken ilk işlerdir.


Genel Bilgiler

MollaCami.Com