Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Patlıcan Dilme



Misafirlerinize sunabileceğiniz çok güzel ve çok şık bir tarif,tavsiye ediyorum :)

Malzemeler:

Bir büyük soğan
Kıyma
Sıvıyağ
1 domates
1 kaşık biber- 1 kaşık domates salçası
Maydanoz
İsteğe göre baharatlar,kekik,karabiber vs
Tuz

Misafir sayısına bağlı patlıcan,ben 6 adet kullandım

Hazırlanışı...

Sıvıyağ koyduğumuz tavada önce soğanları hemen arkasından kıymayı koyup kavuruyoruz..Biber ve domates salçalarıyla aynı anda küçük küçük doğradığımız domatesleri de atıyoruz,domateslerin suyuyla bir müddet daha pişmeye bırakıyoruz..
Ocaktan aldıktan sonra,tuzunu atıp,doğradığımız maydanozlarla birlikte baharatlarını katıp iyice karıştırıyoruz..

Patlıcanların saplarını alıp,yıkıyoruz..1 cm olacak şekilde uzunlamasına kesiyoruz..Ben biraz kalın bıraktım,siz daha fazla aralıklara ayırabilirsiniz..Kesilen o aralıklara kıymalı harcımızı koyuyoruz..Hepsini bu şekilde doldurduktan sonra,yağlanmış fırın tepsimize alıyoruz..Ben patates de ilave ettim kenarlarına...

Biber-domates karışık salçalı su hazırlıyoruz..Sosumuzu patlıcanların üzerine eşit derece döküyoruz,arzuya bağlı olarak birkaç diş sarımsakta ilave edilebilir..

Tepsimizi ısıtılmış fırına verip,patlıcanların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapıyoruz...

ben patlıcanı bu şekilde sevemedim işte!

haşlanmış gibi oluyor ve patlıcan gibi olmuyor tadı ...

patlıcanı kızartacaksın ve öyle koyacaksın kıymayı ki yeme yanında yat ::)

Elinize sağlık çok güzel görünüyor kardeşim patlıcan yemekleri her zaman için en çok sevdiğim yemekler arasındadır çok güzel görünüyor

Teşekkür ederim yorumlar ve ayrıca Şifa kardeşim beğenin için :)

Ben patlıcanı sadece fırın yemeklerinde seviyorum,kebabına bayılırım :D

Ama bu tarifi kesinlikle tavsiye ediyorum,inşaallah yapar ve memnun kalırsınız ::)

okadar iştah açıcı görünüyorki ellerinize sağlık mutlaka deniycem

Teşekkür ederim,inşaallah yapar ve memnun kalırsınız kardeşim ;)

pilav çok beyaz çıkmış farklı bir cins mi acaba ?

Yok değil kardeşim,biraz ışığın etkisi de olabilir ama pilavım beyaz olur genelde.


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com