Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ev usulu KUYU KEBABI..


Ben bu etin bu şekilde pişme usulunu MUĞLA da bir arkadaşta yemiştim hemen hemen 20 yıl önce ... etin lezzeti ve nefaseti çok hoşuma gitmişti..
hemen ev sahibine sorup öğrenmiştim
o gündür bu gündür etimi sade pişireceğim zaman hep bu usul pişiririm
kime ikram ettiysem tarfiini almışlardır ...



MALZEMELER

1-kg az yağlı kemikli veya kemiksiz parça etten olabilir..
tercih koyun eti olursa lezzet dahada artıyor..
kekik,kimyon,tuz

YAPILIŞI
Etimizi çelik tencereye koyarız ve içine hiç su koymadan
önce harlı ateşte başını bekliyerek etin etrafının pembeleşmesini bekleriz
sonra bu harlı ateşi çay ocağının en kısık ayarına koyarız ..

tamı tamına kapağını hiç açmadan 3 saat kadar pişiririz indireceğimize yakın etin tuzunu.kekiğini,kimyonunu da ilave eder ocağımızı kapatırız..

yanında ister pilavla isterseniz değişik salatalarla ikram edebilrisiniz
yada hünkar beyendi ilede güzel oluyor....

NOT: ben önceleri ocağımda tüp kullanıyordum çay ocağımın kısık ayarı buna yetiyordu
ama ne zamanki doğalgaz kullanmaya başladım ,çay ocağımın kısık ayarı baya harlı oluyor ..
yani eti hemen yakmaya başlıyor...
bundada bir formül buldum ocağımı kapatmaya doğru çevirip iyice kısık duruma gelince o ayarda bırakıyorum böylesi daha iyi oldu bunuda size dip not olArak vereyim dedim yoksa etinizi yakarsınız...

AFİYET OLSUN..

bu yöntemi ben de bilirim...pek lezzetli olur...
püreyle de çok uyumlu oluyorlar...
emeğinize sağlık..

bende yeni öğrendim gerçekten çok hoş oluyo yamaya doyulmuyo :)
teşekkürler hak yolcusu

Tarifi ilk burada duydum ve surekli yapiyorum cok lezzetli oluyo.
Emegine saglik
Tesekkurler

tandır kebabının tarifine benziyor. çok lezzetlidir eline sağlık


tandır kebabının tarifine benziyor. çok lezzetlidir eline sağlık


evet zaten bunu yapan kuyu kebabından esinlenerek yapmış..


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com