Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kurban kesme ibadeti nedir niçin vardır

KURBAN
Kurban ibadeti çok önemlidir. İlahınızı belirlemek içindir. Bağlılığınız ve sadakatiniz için kurban ibadeti vardır. Eğer Allah’a kurban keserseniz ruhsal egemenliğiniz Allah’ın kontrolüne geçer. İblise kurban keserseniz ruhsal egemenliğiniz iblis’in kontrolüne geçer. İyi biliniz ki iblis insanoğluna düşmandır ve size sürekli kötülük eder ve kötü bir hayat yaşatır. Eğer Allah’tan dilemez kendinize güvenirseniz, dünyayı ve hazzı seçerseniz şeytani cinlerin egemenliğine geçersiniz. Define için kurban kesmek şeytani cinlere yönelik kurbandır. Cincilere gitmek, cinlerden yardım alındığından cinlere ibadet hükmündedir.
Kurban tanrıya bağlılığı gösteren bir ibadettir. Tanrının egemenliğine girmek için yapılır. Kadim uygarlıklarda eski kavimlerde en iyi kurban insandı. Evet canice gelebilir ama sadakatin zirvesiydi insan kurban etme. Ama bu kurbanın karşılığı çok büyüktü. Mayalar, iknalar, Atlantis ve daha nice uygarlıklar da ‘insan kurban etmek’ vardır. Arap toplumunda kız çocukların diri diri toprağa gömülmesi de insan kurbanına girmektedir. Tanrıya en sevdiğin şeyi sunmak tanrının gönlünü cezp etmek ve tam yardımını almak açısından müthiş bir ibadetti. O dönemlerde bu ibadet doğaldı ama günümüzde doğal olarak cinayet ve canilik olmuştur. İnsanlık Adem’den beri sürekli bir değişim geçirmektedir. Bu evrim şeklen değil bilinç ve algı değişimidir. İnsan kurban etmek semavi dinlerde varola gelmiştir. İnsan kurban etme dönemini bitiren Hz İbrahim olmuştur. O dönemin de en üst ibadeti olan insan kurban etme teması görülür. İbrahim Tanrı’ya ‘Bir evladım olursa sana kurban ederim.’ Der. Aslında İbrahim tanrıya ‘Sana o kadar sadığım.’ demek istemişti. Bir oğlu oldu. Zamanla oğlunu çok sevdi. Sonra ilk niyetini anımsadı. Tam kurban edecekken Tanrı bir koç gönderdi ve insan kurban etme ibadeti insanlıktan kaldırdı. İnsanlığın üzerinden bu yükü kaldıran Tanrı, yeni geleneğiyle dünyada yeni bir sayfa açmıştı. İbrahim ile insan kurban etme gibi (Ağır ibadetlerden)zor dini görevlerden biri daha kalkmıştı. Daha gerilere giderseniz nice zor ibadetler görürsünüz. Konumuz kurban olduğundan diğerlerinden bahsetmeyeceğiz. Yoksa yemek yemeden önce banyo yapan kavimleri de, kazandığının yarısını dağıtan kavimleri de anlatırız.
İnançsızlar da amaçları için şeytana insan kurban ederlerdi. Şeytan’da o insana yardım ederdi. Şeytan hemen o insanın hizmetine koşmaktadır. Şirk işlendiği için, Allah’tan değil de Allah’tan gayriden yardım istenildiği için şeytan ‘tanrı ve dost’ seçilmiş olur. Bu şeytanı cezbeden bir ibadettir. Ama insanı cehenneme kesin olarak götüren ve kurtuluşu olmayan bir ibadettir. Kurban sonrası insanın dünyalık istekleri için şeytan çalışır.
Defineye sahip olmak için, büyü için, birtakım istekler için şeytani cinlere kurban kesildiğini duymuşsunuzdur. Şeytani cinlere kurban kesmek Allah’tan gayriden yardım istenildiği için Allah’tan başkasına inanmak ve ibadet etmek hükmüne girer. Allah’tan başkasından istemek Allah’ın yardımından uzaklaşmayı getirir. Şeytani cinler insana yardım etseler de yardımları sınırlı kalır ve zamanla yardımlarından çok zararlarını görürler.
Bir de et yemek için kurban kesenler vardır. Bu tiplerin kurbanı hiç kabul olmaz.
Kurban kesmek Allah’tan yardım almak mecburiyeti oluşturmaktadır. Yani siz Allah için kurban kestiğinizde Allah mutlaka kurbanınıza cevap vermektedir. Ve size yardım etmek zorunda kalmaktadır. Allah’ın cevapsız kalmadığı tek ibadet kurbandır. Sırf Allah için kurban kestiğinizde Ona ibadet ettiğinizi, bağlı kaldığınızı sunmuş oluyorsunuz. Bu nedenle Allah sizinle olmaya başlıyor. Müminin gören gözü duyan kulağı oluyor. Sizin ruhunuzu kontrol ediyor. Egemenliğinizi alıyor. Sizi günahlardan sakındırırken işlerinizi rast getiriyor. Kurban ibadetinin ne kadar büyük bir ibadet olduğunu bilseydiniz daha çok kurban etmek için çabalardınız. Belki etinden de yemezdiniz. Ama az bir miktar yeyiniz.
Bir ayette kurbanların etleri Allah’a ulaşacak değildir. Ancak sizin kalpleriniz imana erişsin mutmain olsun diye kurban kesilmektedir. Denilmiştir. Gerçekten kurban ibadeti tanrıya yöneldiğinize, inandığınıza ve sadık kaldığınıza yönelik bir ibadettir. İbadetlere asla menfaat girmemelidir. Eğer menfaat girerse ibadet olmaktan çıkar. Bu nedenle et için kesilen kurban kurban değildir. Eğer böyle bir durumunuz varsa etinden yemeyin o zaman kalbinizde Allah için kesilen kurbanın imanını göreceksiniz. Gerçekte kurban ibadetinden birkaç öğünlük yeme vardır. Dahası fazladır. Eski kavimlerde de böyle olmuş. Yemek ve aşevlerinde dağıtılırmış. Günümüzde de kurban ibadeti çok yanlış uygulanıyor. Etler dolaplara dolduruluyor. Bir yıl yeniyor. Ben kurban ibadeti yaptım deniliyor. Kimi kandırıyorsunuz. Kendinizi mi tanrıyı mı. Yoksa bu yapılanlar cahiliyetinizin bir sonucu mudur.
Kurban kesmek tanrıya bağlı kalındığının göstergesidir. Hayatınıza ve yaşantınıza bir garantördür. Ahiretlik amaçlarınız için ve dünya yaşamınızda meleklerin size rehberlik etmesi için bir gerekliliktir. Hem dünyada hem de ahirette iyi bir yaşamın temelidir kurban ibadeti. İyilik yapıldığında duyulan haz ve güvenin tavanıdır kurban ibadeti. Kalbe imanın iyi yerleşmesini sağlar.
Kurban Tanrı’ya bir sunu’dur. Tanrıya güzelini ve değerlisini sunarsanız Tanrı hoşnut kalır. Kalbinizden geçenler ile kurbanınız kabul olur. Herkes bilir Ademin oğullarından birisinin kurbanının kabul edilmeme hikayesini, kurban’da niyet halis ve temiz olmalıdır. Yani sadece tanrı hoşnutluğu için kesilmiş olmalıdır.


Fıkıh - İlmihal

MollaCami.Com