Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


gayrı müslim kadınla evlenilmesi durumunda nikahın şekli nedir???

(Soru= islama göre tavsiye edilmesede bir erkeğin kitap ehli bir gayrı müslim kadınla evlenmesi caizdir...

(merakım soracağım kısım )şimdi bu durumda kadını islam olmaya zorlama olamayacağı için kadında islam olmadığından nikahın şekli nasıl olur...)
parntez içinde olan kısım bi arkadaşımın msjndan alıntıdır en güvenilir kaynak olduğunu düşündüğüm için yine rahatsız ediyorum
mantıkla değilde fıkhı bi cevap alırsam daha tatmin edici olur
şimdiden ALLAH razı olsun

Nikah, şahitler huzurunda icab (teklif) ve kabulden ibarettir. Evlenecek kadın ve erkek şahitler huzurunda birbirlerini kabul etseler, mesela erkek kadına "seni zevceliğe kabul ettim"; kadın da "ben de zevceliği kabul ettim" dese, birbirlerini işitseler, şahitler de işitip tasdik etseler nikah geçerli olur. (Fazilet Neşriyat'ın Nikâh Risalesi'ni inceleyebilirsiniz)

Müslüman bir erkeğin ehl-i kitaptan (Allah tarafından gönderilmiş bir kitaba ve bir peygambere iman eden Hristiyan ya da Musevi) bir kadını nikahlaması kerahetle caizdir. Yani hem caiz hem mekruhtur.

En doğrusu ve en güzeli evlenilecek kadını nikahtan önce Müslüman yapmaktır. Aksi taktirde doğacak çocuk annesinin etkisi altında kalabilir, belki bu nedenden karı-koca arasında anlaşmazlık çıkabilir. Tüm bu sorunlara yol açmamak için evlenilecek kadını önceden Müslüman yapmak en güzelidir. (Mehmed Emre'nin Fetvalar'ından faydalanabilirsiniz)

tesekkürler hocam.

Allah razı olsun.....

HZ ALLAH razi olsun faruk hocam


Fetvalar

MollaCami.Com