Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


merkezi ezan sistemi

bir beldede okunan ezanın o beldeye bereket getirdiğni biliyormuydunuz .peki son yıl 1 kaç yıldır neden kıtlık var sularımız yok denecek derece acaba merkezi ezan sistemi gizlice hazırlanmış bir komplo olabilir mi ezanlarımızı susturuyorlar merkezi sistem adı altında.ERKEK KARDEŞLERİMİZDEN EVLERİDE BULUNDUKLARI VAKİTTE EZANLARINI OKUMALARINI HİÇ DEĞİLSE SABAH EZANINI EVLERİNDE OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM .

merkezi ezan sisteminin kadrine ugramislar!!!!


Ezan yerine Zeki Müren!
Trabzon’da merkezi sistemden öğle ezanı yerine Zeki Müren’in bir şarkısının yayınlanması günün konusu oldu.
11 Nisan 2008 15:12Kent merkezinde dün öğle vakti, merkezi sistemden ezan yerine Zeki Müren'in 'Geçtiğim dikenli aşk yollarında, elimden bir kırık saz geldi geçti” şarkısını duyan vatandaşlar şaşırdı.

3 DAKİKALIK SANAT MÜZİĞİ ŞÖLENİ

Bu şarkının ardından başka bir parçanın da bir bölümü çalındı ve yayın yaklaşık 3 dakika sürdü. Daha sonra da öğle ezanı okundu.

TEKNİK AKSAKLIK

Trabzon Müftülüğü yetkilileri, merkezi sistemdeki teknik bir aksaklık sonucu hatanın meydana geldiğini ve kentin bir bölümündeki camilerde çok kısa süre için sanat müziği yayınının dinlendiğini söyledi.
Milliyet
http://www.profesyonelhaber.com/news_detail.php?id=15113


bir beldede okunan ezanın o beldeye bereket getirdiğni biliyormuydunuz .peki son yıl 1 kaç yıldır neden kıtlık var sularımız yok denecek derece acaba merkezi ezan sistemi gizlice hazırlanmış bir komplo olabilir mi ezanlarımızı susturuyorlar merkezi sistem adı altında.ERKEK KARDEŞLERİMİZDEN EVLERİDE BULUNDUKLARI VAKİTTE EZANLARINI OKUMALARINI HİÇ DEĞİLSE SABAH EZANINI EVLERİNDE OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM .

gülfem kardeşim komplo olup olmadığı konusunda tam bilgim yok ama bir kaç kelime bahsetmek istiyorum bu konuda, izninizle.
kaynak:islam ilmhali/ yazan:mehmet emre/ sahife:94,95,96(ezanın vasfları).
konu uzunca anlatılmış ve öbir paragrafında şöyle yazıyor: ''ezan ve ikametlerin vakti, namaz vakitleridir. bu vakitler dışında eda eidilemez''.
sevgili kardeşim ezan bahsi o kadar uzunki saatlarce hatta günlerce yazsak, konuşsak bitiremeyiz. ama en azından belli bazı kuralları dikkat etmek lazım. bu tırnak içindeki sözü bu gün neredeyse bütün illerde merkezi sistem uygulanmakta. diyanetimizde bu konuyu atlayarak, temkin vaktini kaldırarak büyük bir yanlışa vebal almıştır. çünkü vakit girmediği için okunan ezan, girecek vaktin ezanı olmuyor. mesela ''yatsıyı kılan kişi gece 24'te sabah ezanını okuması gibi. bu ezan o vaktin ezanı sayılırmı? sayılmaz çünkü vakit girmediği için''. hatta 10-15 dakika gibi bu kaldırılan temkin vakti zamanında ezanı hızlı okuyunca müezzin, cemaat hemen namaza duruyor. haliyle vakti girmemiş bir vakit namazı kılmış oluyor.yani vakit içinde girecek olan vaktin namazını vakit girmeden kılmış oluyor ki o namazda kabul olmuyor.allah muhafaza...
buna dikkate alarak sizle aynı düşünceyi paylaşıyorum. en azından vakit girdikten sonra ezanı muhammediyi içimizden okuyalım diyorum.

bu konuda yanılmıyorsam ya geçen yıl içinde, veya bu geçen beş ay içinde fazilet takvimi bu konuya yer vermişti. ve orada çok güzel anlatmıştı. en azında bu ''hak'' yolcuları olarak bütün müslümanlar, bu konuyu dikkate almalarını önemle rica ediyorum. allaha emanet olun.amin!

kardeşim paYLAŞTIĞIN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

konuyu okuyunca aklıma bir hikaye geldi;


ÇİRKİN SES
Sesi çirkinmi çirkin olan bir müezzin, kafirlerinde oturduğu bir mahallenin camiinde ezan okumaya başladı.
Müslümanlar bundan çok rahatsız olmaya başladılar. Her ezan vakti nerdeyse kulaklarını tıkayarak müezzinin çirkin sesini duymak istemiyorlardı.
Müslümanlar böyle sıkıntı oldadursunlar... Kafirin bir elinde çok değerli, bir elbise ile çıkagelir:
-Oezan okuyan müezzin kim, nerede? Oiyi yürekli kişiyi bana gösterin. Onun ezanı beni rahatlattı. Çoktandır böyle mutlu olmamıştım. Onun bir iyiliği karşısında elim kolum bağlı oturamadım. Bu elbiseyi ona hediye etmeye geldim, der.
Müezzinin sesinden şikayet eden müslümanlar birbirlerine baktılar; bu kafirin söylediklerinden bir şey anlamamışlar, şaşırıp kalmışlardı. İçlerinden biri dayanamamış ve sormuş:
-Yahu sen delimisin? Oadamın çirkin sesi nasıl oluyor da seni rahatlatıyor? Senin aklından zorunmu var? dedi.
Kafir gülümseyerek:
Sormayın ağalar, benim dünya güzeli bir kızım var. Çoktandır müslüman olmak istiyor. Omu bu fikrinden caydırmak için dökmediğim dil, başvurmadığım kapı kalmamıştı. O ise müslüman olmak için diretiyordu. Geçenlerde bu müezzinin ezan okuyuşuna duydu. Kızım bana dönerek:
-Bu ses neyin nesi? ömrümde böyle çirkin ses duymamıştım,dedi.
Bende:
-Bu ezan sesidir, müslümanları ibadete çağırıyor,dedim.
Kızım önce afalladı, sonra benim söylediklerimi inanmadı. Onu fikrinden caydırmak için söylediğimi sandı. Hızla dışarı çıktı. Bir kaç kişiye daha bu sesin ne olduğunu sordu. Herkez bunun ezan olduğunu, müslümanlara ibadete çağırdığını söylediler. Ozaman kızım durup düşündü. Beni haklı buldu ve müslüman olmaktan vaz geçti. Bende bu çirkin sesli müezzinin sayesinde rahat bir nefes aldım. Şimdi ona olan borcuma ödemek ve bu elbiseyi vermek istiyorum. Lütfen beni yerini söyleyin,dedi.
Yukarıdaki anlatılan ezan vaktinin, müezzinin sesinin güzel olmasının nedenli önemli oılduğunu dikkat etmek lazım.

Yoldaş kardeşim haklısınız hikayede ilk satırları okuduğumda yanlış mı düşünmüşüm acaba diye tereddüt etmedim desem yalan olur ki yanlış düşünmemişim Ezan o kadar mübarektir ki gerçekten hakkını vererek okunmalıdır nitekim hikayenin tam tersi olanlar da var ezan sesinden etkilenip müslüman olanlar...

yaaa kardeşim ezan merkezi sisteme geçti geçeli o güzel ezan okumalarda kalmadı. ne kadar doğru veya yanlış, hocalarımız kaleme alıp bu sisteme anlatmaları lazım diyorum.

Geçenlerde kitap karıştırırken yaşlı bir amcadan bahsediyor ahlar vahlar çektiğinden yazıyor
karşısındaki soruyor neden
yaşlı amca bir gün gelir belki namzlarda merkezi.......şekilde cemaatle kılınır diyordu
yorum sizin...

:'( :'( :'( :'( :'(

ezanı muhammediyye mevzu uzun bir mevzu ama biz fotokopi dersin de şöyle bir şey okumuştuk ezan yaramaz cocuğa okunursa uslanır sıkışık trafikte okunursa trafik rahatlar sesli olması gerekmiyor (büyük islam ilmihali ömer nasuhi bilmen)burada da anlatılıyor...

merkezi ezan sistemi konusundaki düşüncelerinize katılıyorum arkadaşlar
gerçekten ince ve hassas bir konu.dilerim tüm kardeşlerimiz bu hassaslığı gösterir.


Ezanlar

MollaCami.Com