Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bitlis'teki Bedensel Engelli Sorunları

BİTLİS'TEKİ BEDENSEL ENGELLİLERİN SORUNLARI

"'Artık Saklanmak İstemiyorum'' Bitlis Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Bayram Tutgaç, ''İldeki yaklaşık 3 bin 200 bedensel engelli, adeta kaderine terk edilmiş durumda'' dedi.
Tutgaç, yaptığı açıklamada, kentteki kaldırımlarda tekerlekli sandalye yolu bulunmadığını, asansör olmadığı için engellilerin resmi kurumlara giremediklerini söyledi.
Bu nedenle birçok sıkıntı yaşadıklarını belirten Tutgaç, ''Resmi işlemleri yapmak için gittiğimiz kurumlarda, saatlerce dışarıda bekliyoruz. İşlerimizi, vatandaşların yardımıyla halletmeye çalışıyoruz. Kurum binalarında, engellilere yönelik düzenleme yapılması gerekiyor'' dedi. Tutgaç, bazı ailelerin de engelli çocuklarını ''utanç kaynağı'' olarak gördüklerini, bu nedenle çocuklarının eğitim almasına ve sosyalleşmesine engel olduklarını savundu.


Bitlis'te engellilere yönelik hiçbir faaliyet yapılmadığını iddia eden Tutgaç, ''Valilik veya belediye tarafından özürlü aileleri ve özürlülere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlenebilir. Engellilerin sosyalleşmesi, mesleki eğitim alması, topluma kazandırılması ve kendilerine güvenerek ihtiyaçlarını karşılamaları için kurumların desteği lazım'' dedi.

Engellilerin sürekli işlere ihtiyaçları olduğunu bildiren Tutgaç, şunları kaydetti:
''Dernekteki üyelerimiz tarafından el sanatları ürünleri yapıldı. Bunlar Bitlis Halk Eğitim Merkezi'nde sergilendi. Bu eşyaların satışıyla, derneğe gelir sağlamak istedik. Ancak kimse ilgi göstermedi. Kimseden yardım istemiyoruz, sürekliliği olan iş istiyoruz. İldeki yaklaşık 3 bin 200 bedensel engelli, adeta kaderine terk edilmiş durumda.''
Şimdiye kadar sadece Bitlis Valiliği'nin derneğe bir bilgisayar aldığını belirten Tutgaç, kentteki engellilerin sorunlarının çözümü konusunda destek beklediklerini sözlerine ekledi


EngellilerKulubü.net'ten alıntıdır


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com