Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


21 Yıl Engelli Torununa Bakan Babaanneye Ödül



Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek beldesinde 1990 yılında yürüme engelli olarak dünyaya gelen ve 1 ay önce hayatını kaybeden torunu Ali Topçuoğlu'na 21 yıl boyunca bakan babaanne Şehriban Topçuoğlu (60) "Yılın Babaannesi" ödülü verildi.

Doğuştan omuriliğin kese şeklinde dışa doğru çıkması olarak tanımlanan meningomyelosel hastası olarak dünyaya gelen ve 3 Ocak 2011'de hayatını kaybeden Ali Topçuoğlu'nun, yaşamının son 3 yılında eğitim gördüğü Saruhanlı Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Topçuoğlu'na büyük fedakarlıklar göstererek bakan babaannesi Şehriban Topçuoğlu'nu "Yılın Babaannesi" seçti.

Şehriban Topçuoğlu'na ödülü, Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Plaketini Merkez Müdürü Aşkın Nehir'den alan babaanne Topçuoğlu, gözyaşlarını tutamadı.

Babaanne Topçuoğlu, canından bile çok sevdiği torunu Ali'nin acısını yüreğinde taşıdığını, onsuz her geçen gün, onu daha çok özlediğini ifade etti.

Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nehir de törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan yürüme engelli olan Ali Topçuoğlu'nun 2007 yılından itibaren öğrencileri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kendisi yürüme engelli öğrencimizdi, okula tekerlekli sandalye ile gidip geliyordu. Ancak onu ocak ayında kaybettik. Anne ve babası çiftçilik yaptığı için ona 21 yıl boyunca babaannesi baktı. Yemedi yedirdi, içmedi içirdi, giymedi giydirdi. Ona bakabilmek için gecesini gündüzüne kattı. Okula beraber geldiler. Torunu için saçını süpürge etti. Doktorların söylediği gibi fazla yaşamadı ve ömrünün baharında hayata gözlerini yumdu. Biz de kurum olarak ona 21 yıl hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gözü gibi bakan babaannesini 'yılın babaannesi' seçtik ve plaket verdik."


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com