Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye'nin 2011 yılı vergi rekortmeni

Gelir Vergisi Rekortmenleri listesinin 2. sırasında 33 milyon 570 bin 709 lira vergi tahakkuk ettirilen Rahmi Koç bulunuyor.

25 milyon 185 bin 992 lira vergi tahakkuk ettirilen Suna Kıraç ise üçüncü sırada yer alıyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , 2011 yılı gelir vergi si beyanlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Hızlı bir gelişim süreci içinde bulunan Türkiye'nin ekonomik ve mali yönden güçlenmesinde en temel kaynağının vergi gelirleri olduğunu belirten Bakan Şimşek, bu çerçevede, Maliye Bakanlığı'nın mükellef odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulup geliştirilmesi, gönüllü uyumun artırılması ve verginin tabana yayılmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğü vurgulandı. 2011 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin olarak verilen beyannamelerin değerlendirilmesi sonucunda; Türkiye genelinde en yüksek beyanda bulunan ilk 100 mükellef listelerinin açıklandığını kaydeden Bakan Şimşek şu açıklamalarda bulundu:

“Buna göre; yıllık gelir vergisi Türkiye geneli ilk 100 mükellef listesi içinde İstanbul'dan 82, Ankara'dan 7, İzmir'den 5, Bursa'dan 2, Afyonkarahisar'dan 2, Burdur ve Hatay illerinden de birer mükellef yer aldı. Sadece gayrimenkul sermaye iradına ilişkin ilk 100 mükellef listesi içinde İstanbul'dan 83, Ankara'dan 5, İzmir'den 4, Bursa'dan 2, Düzce'den 2 ve Adana, Bolu, Konya, Samsun illerinden de birer mükellef yer almıştır.”

Bakan Şimşek, ödediği vergilerle Türkiye'nin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesine katkıda bulunan başta 2011 yılı Gelir Vergisi Türkiye Geneli İlk 100 sıralamasına girmiş mükellefler olmak üzere tüm mükelleflere teşekkür etti.


Ekonomi Haberleri

MollaCami.Com