Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"Abdestsiz Kuran'a dokunmak haram değildir" görüşünün zararları

RedVEkabul

Abdestis kuranı kerim nüshası dokunulur diyen kişi. Mustafa islamoğlu ismindeki SAPIK'tır...

Görüşlerinizin onunla paralel olması ise çok manidardır. Mustafa islamoğlu adındaki haine göre abdestiz kuran dokunulur okunur. Bize göre ASLA dokunulmaz okunulmaz.

delilsiz cartsız curtsuz demeye hiiiç lüzum yok. ayetle sabittir. siz sadece onu yorumlamakla meşgulsünüz.

Bizim özümüzde bu vardır. demegoji yapmaya gerek yok. bunun tartışmasını yapmak bile komiktir. yahu bir müslüman zaten günde 5 vakit namaz kılmak zorunda. Var mı buna itirazımız yok!! peki o zaman daha neyin kavgası.

sabah kalkıyorsun namaz kılacaksın. buna mecbursun.

öğlen namaz kılacaksın abdest şart

ikindi hakeza namaz kılacaksın

akşam ezanı okunuyor namaz kılacaksın

yatsı olmuş yatmadan önce zaten namaz kılacaksın?

Allah aşkına zaten bir müslüman 24 saat abdestli.. hürmet denen birşey vardır. yerde gördüğümüz gazete parcasına bile olurda içinde Allah ismi geçer deyip hürmeten basmayıp yerden kaldıran bir toplumuz. Biz vahhabi arap değiliz ki kuran okuduktan sonra başımıza yastık edip uyuyalım..!!!

* * *

her halukarda sen günde 5 defa abdestli olmaya mecbursun.. sanki bu vakitlerin dışında extra bir vakit var da sen o ara abdestsiz kuran okuyacaksın..

bu tarz saldırılar hepsi ehli sünnetin hassas noktalarına dokunup insanların akıllarını bulandırmak üzerinedir. Hedef açık ve bellidir. Bunlar mustafa islamoğlu gibilerin ektiği zehir tohumlarının meyvasıdır..

Fıkhı olarak: abdestsiz olarakta ezbere kuran okunabilir. Fakat kuranı kerim kitabını dokunmak tutmak için abdestli olunması gerekir. Çünkü o bir 1982 anayasası değil kutsal kitabın ta kendisidir..

hocam bu arada o aralar disinda vakit var hele avrupada uzun uzun :) abdestini 4 saat veya 8 saat tutamayanlar icin .... tekrar abdest alinmasi kuran icin ne kadar guzel bisey olsa gerek ben bide sigara ictigim icin dislerimide fircaliyorum abdestden once ...yani atiyorum kurana dokunmak abdestsiz hic haram olamsada yine insan saygidan yine abdestini alir... bikere abdest alinca buyuk bir rahatlama oluyor bende....bugun yolda selpeleye selpeleye yuruyordum rahatsizligim yuzunden hicbisey yapamayacak gucteydim bi abdest aldim elhamdulillah ikindi icin ... o rahatlama abdestin verdigi rahatlama tarif edilemezdi...

redvekabul e cizik atmak yetmez sayın yöneticilerimiz duyarlı olsunlar mezhepsiz ve vehhabilerin burada fikirlerini teşhir etmelerine fırsat verilmemeli...mesaları silelim lütfen..müslümanların kafalarını karştırmaya neden fırsat veriliyor...nerdesin reis..


Ehl-i Sünnet Akaidi

MollaCami.Com