Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Nereden çıktı bu sıfırcılar

YGS’de geçen yıla oranla sayıları oldukça artan ‘sıfırcılar’ eğitim camiasını alarma geçirdi. Bakanlık, YÖK ve ÖSYM il il okulları inceleyecek, rapor hazırlayacak
Esra Kaya'nın haberi


YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’nda (YGS) puanları hesaplanamayan 50 bin 805 “sıfırcı” aday eğitim camiasını hareketlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve Ölçme Seçme ve Yerleştime Merkezi (ÖSYM), bu yıl test başarı oranlarının düşmesi ve sıfırcı sayısının artmasıyla ilgili araştırma başlattı.


Üç kurumdan yetkililer, il il sıfırcıların sayısı, okullara göre başarı ortalaması, hangi sorularda daha fazla yanlış yapıldığına ilişkin bir rapor hazırlayacak. Önceki gün açıklanan YGS sonuçlarında, puanı 0.5’in altında olduğu için hesaplanamayan “sıfırcı” öğrencilerin sayısının 38 binden 51 bine çıkması dikkat çekti. MEB, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine konuyla ilgili olarak bir talimat yazısı yazmaya hazırlanıyor.


İl milli eğitim müdürlükleri bakanlığın talimatı doğrultusunda başarısız olunan dersler ve okul türleri konusunda rapor hazırlayacak. MEB, aynı tablonun üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nda da (LYS) ortaya çıkmaması için çalışma yapacak. YGS’de okul türüne göre başarı sıralamasını da gözönünde bulunduran MEB, en az başarılı olan ticaret ve meslek liseleri gibi okul türlerine ağırlık verilmesini isteyecek.


HÜRRİYET


Eğitim,Öğretim.

MollaCami.Com