Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mardin’de 2 bin yıl sonra Aramice eğitimi

MARDİN Artuklu Üniversitesi Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından 2012-2013 öğretim yılında sertifikalı Süryanice ve İbranice kursları açılacağı bildirildi.

Üniversite bünyesinde açılan İbranice ve Süryanice kurslarına katılmak isteyen adaylar 22 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında Yaşayan Diller Enstitüsü (Zinciriye Medresesi)’ne başvuracak. 17 Eylül tarihinde başlayacak olan Süryanice ve İbranice kursları hafta içi ve hafta sonları 1. seviye için iki ayrı kategoride verilecek.

Kursun her biri 3 ay süreyle devam edecek. Kursa katılan öğrenciler kurs kurları sonunda başarılı bir performans gösterdikleri takdirde, her bir kurs sonunda enstitü tarafından verilecek olan sertifikaları almaya hak kazanacak. Kurs başvuruları ve ilgili resmî işlemler Yaşayan Diller Enstitüsü (Zinciriye Medresesi)’nde yapılacak, dersler ise Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası sınıflarında verilecek. Rektör Prof Dr. Serdar Bedii Omay, Kürtçe’den sonra şimdi de Süryanice ve İbranice kursları açtığını belirterek, tarihî şehirde 2 bin yıl sonra tekrar Aramice’yi öğrenme ve konuşmaya çalışılacak olmanın heyecanının yaşandığını söyledi.


Yeni Asya Gazetesi


Egitim Haberleri

MollaCami.Com