Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Okullarda, kılık kıyafet yönetmeliği kaldırılsın

Eğitimciler Birliği Sendikası, MEB′e sunduğu teklifinde 1981 yılında yürürlüğü giren Kılık-Kıyafet Yönetmeliği hükümlerinin güncelliğini yitirmiş olduğunu ve uygulamadaki öğrenci kılık kıyafetlerinin, yönetmelikten farklı olarak genelgelerle yürüdüğünü ifade ederek, söz konusu yönetmeliğin tamamen yürürlükten kaldırılmasını istedi.

Sendikanın bakanlığa gönderdiği 234 maddelik raporda; ders aralarındaki süre, devamsızlıklar, okullar arasındaki öğrenci nakilleri, sınıf tekrarları, mezuniyet puanları, diploma düzenlenmesi, müdür görev ve yetkileri, öğretmenlerin meslekî çalışmaları hakkında da görüş ve teklifler sunuldu.

Kılık kıyafet yönetmeliği kaldırılsın

EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) 1981 yılında yürürlüğü giren Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin tamamen yürürlükten kaldırılarak, gelişen ve değişen dünya şartlarında özgürlükler bağlamında bir düzenleme yapılmasını istedi.

Millî Eğitim Bakanlığı, çeşitli ortaöğretim kurumlarına ilişkin ayrı ayrı yönetmelikleri tek metin altında birleştirmek üzere başlattığı çalışma sonrası hazırladığı taslağı bütün sendikalara göndermişti.

Eğitim-Bir-Sen de taslağa ilişkin il ve ilçe teşkilâtlarından gelen görüş ve teklifleri alarak bir çalışma yaptı ve bu çalışmayı Bakanlığa gönderdi.

Sendikanın Millî Eğitim Bakanlığına gönderdiği 15 maddelik teklifinde, iki ders arasındaki sürenin 10 dakikaya çıkarılması, 3 gün geç gelen bir öğrencinin yarım gün devamsız sayılması, bir ders yılında en fazla 20 gün özürsüz, 30 gün özürlü olmak üzere toplam devamsızlık süresi 50 gün olarak kabul edilmesi istenirken,

“Sınavla öğrenci alan aynı tür okullar arasında nakil” başlıklı 36. madde, "Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı” başlıklı 58. madde, “Mezuniyet puanı” başlıklı 65. madde, "Diploma düzenlenmesi” başlıklı 68. madde, “Müdür, görev, yetki ve sorumlulukları” başlıklı 84. madde, "Öğretmenlerin meslekî çalışmaları” başlıklı 93. madde gibi maddelerde görüş ve teklifler sunuldu.

KILIK KIYAFETLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPILMALI

EĞİTİM-BİR-SEN’in “Kılık-kıyafet” başlıklı 234. madde ile ilgili teklifinde ise şöyle denildi: “Maddenin 1. fıkrasında, ‘Okullarda; 7/12/1981 tarih ve 17537 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine uyulur’ hükmü yer almaktadır.

Söz konusu yönetmelik hükümleri güncelliğini yitirmiş olup, uygulamada öğrenci kılık-kıyafetleri yönetmelikten farklı olarak genelgelerle yürümektedir. Bu nedenle, söz konusu yönetmeliğin tamamen yürürlükten kaldırılarak, gelişen ve değişen dünya koşullarında özgürlükler bağlamında bir düzenleme yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir.”

Ankara / Fatih Karagöz / Yeni Asya Gazetesi


Egitim Haberleri

MollaCami.Com