Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


okul başarısını artırmanın yolları

Çocuklara ,Sabah kahvaltısını mutlaka yaptırın,
gazlı içecekleden onları uzak tutun,
onları motive edin,
öğrenmenin en iyi şekli dersi iyi dinlemekten geçer,
uyku saatlerini düzenleyin,
en geç akşam onda uyumalarını sağlayın,
okuldan ev geldiklerinde ,yemeklerini yedirip,bir saat dinlenmelirini sağlayın,
daha sonra ödevlerini yapmalarını sağlayın,
onlara sorumluluk verin,

teşekkürler :)

tşkkrlr...
emeginize saglık....

rica edirim :)


tşkkrlr...
emeginize saglık....

Sabahları kahvaltıya mutlaka yeşillik koyun. İçinde en fazla C Vitamini barından BİBER dir. Yemeklerde kullandığınız yağlara dikkat. Zeytinyağı 65-700C ye (yani çok yüksek sıcaklıklara) dayanıklıdır. Bu yüzden kızartmalarınızda zeytinyağı kullanın. Eğer seytinyağının kokusu ağır geliyorsa yemeklerinizde ve kızartmalarınızda rafine edilmiş zeytinyağlarını kullanın. Sadece tek tip yağlara bağlı kalmayın. Soya yağı, pamuk yağı, nar çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, fındık yağı, fıstık yağı.. Bu yağlara da vücumuzun ihtiyacı vardır. Az da olsa bu yağlardan kullanmalıyız. Tabii ki de bu yağların iyi rafine dilmiş olması lazım. Bu yüzden seçtiğiniz marka çok önemli.

Sonra zencefil herşeye birebir. Gerekirse çiğ olarak emin. Yada sıcak suyun içine biraz kesip koyun ve için. Sabah kahvaltılarında asla normal çay tüketmeyin. Çay yediğimiz besinlerdeki Fe (demir) elementini tutarak Fe yi almamıza engel oluyor. Buda Fe eksikliğine neden oluyor.

Çocuklarımızın başarısı için sağlıklı ve dengeli beslenmeleri şart. Bu bahsettiklerim sağlıklı beslenmek için sadece %1 bilgi. Mesela mor renk. İnsanın zihnini açıyor. Giysileri mor tonlu seçebilirsiniz.

Birde bu işin rusal boyutu da var. Çocuklarınızı öperek uyandırı ve sürekli gülümserseniz onu gönderirken 'bugün en başarılı ve güzel çocuk sen olacaksın' diyerek öz güven aşılarsanız o çocuk başarılı olacaktır. Başarı illaki derslerde aranmamalı. Derslere endeksli bir hayat yolu çizerseniz çocuğa emin olun ki kişilk kargaşası oluşur. Lütfen bilinçli anne baba ve öğretmen olalım. Bilinçli bir yurttaş olalim ki Ülkemiz eğitimli nesillerle düzelsin.

Allah-ü Teala'ya emanet olun.
güvercin


Egitim Haberleri

MollaCami.Com