Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Genç Akademi 11 Ekim’de başlıyor!

Genç Akademi Güz Eğitim Programı 11 Ekim’de başlıyor! Üsküdar’daki Genç Dergi binasında verilecek eğitim programında Hayrettin Karaman, Ahmet Taşgetiren, Yusuf Kaplan gibi isimler dikkat çekiyor

2 yılını dolduran Genç Dergisi, yaz eğitim döneminde düzenlediği Medya Akademi’nin ardından şimdi de Güz Dönemi Eğitim Programını başlatıyor. 11 Ekim’de başlayacak eğitim programı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Ücretsiz eğitim programına başvurular başladı. 29 Kasım’a kadar sürecek seminer programı zengin içeriğiyle dikkat çekerken, Güz Eğitim Programı, Seminerler, Sohbetler ve Konferanslar olmak üzere 3 ayrı başlıkta yürütülecek.

Her Salı ve Cumartesi seminer günü
Genç Akademi Seminerleri, Salı ve cumartesi günleri verilecek. Osmanlıca, İslam Kültürü, Tarih ve Medeniyet, Kişilik Tipleri, Sivil Toplum, Gençlik ve Algı, Mesnevi Okumaları ve Medeniyetimizde Şahsiyet İnşasının Temelleri başlıklı seminerler alanında uzman isimler tarafından verilecek.

Karaman ve Taşgetiren’le Sohbetler
Genç Akademi’de ayrıca 15 gün periyotlarla Prof. Dr. Hayrettin Karaman Gençlerle Buluşma adı altında sohbetler düzenlenecek. Hocaların Hocası, yaşadıklarını, gördüklerini ve tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşacak. Ayrıca Bugün Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren de, Gündem ve Zihniyet sohbetlerinde, önümüze koyulan gündemlerle zihinlerimizin nasıl biçimlendirildiğine dikkat çekecek, kendi gündemimizin derdine düşmemiz gerektiğini anlatacak.

Medeniyet Konferansları
Genç Akademi’de Güz Dönemi eğitimleri ayrıca Medeniyet Konferansları ile dolu dolu geçecek. Ekim ayında Recep Şentürk ‘Açık Medeniyet: İslam Medeniyetinin Ayırt Edici Unsurları’, Kasım ayında Tahsin Güngör ‘Batı Medeniyeti: Söylem ve Gerçeklik’, Aralık ayında ise Yusuf Kaplan ‘Bir Medeniyet Tasavvuru’ başlıklı konuşmasıyla Genç Akademi’de olacak.


Seminer İçerikleri
Genç Akademi Güz Eğitim Dönemi Seminer başlıkları ve seminerleri verecek isimler şöyle:

Gençlerle Başbaşa Hayrettin Karaman
Gündem ve Zihniyet Ahmet Taşgetiren
Mesnevi Okumaları Hasan Kamil Yılmaz
Medeniyetimize Göre İnsan İnşasının Temelleri Adem Ergül
Osmanlıca (Başlangıç ve İleri Düzeyde Okumaya Giriş) Rahmi Deniz Özbay
Dünden Geleceği Anlama Sanatı (Tarih ve Medeniyet) Gülfettin Çelik
Sivil Toplum Serdar Yıldırım
İnsanı Tanımak: Kişilik Tipleri Turgay Şirin
İslâm Kültürü: Kaynaklar ve Kavramlar M. Nedim Tan
Gençlik ve Algı Eyüp Taşöz


Adres: Genç Akademi: Hayrettin Çavuş Mahallesi Yeni Toptaşı Caddesi No: 17 Üsküdar-İstanbul

Ayrıntı bilgi için: 0216 532 00 41 – 42 / [email]ibrahimozkahya@msn.com[/email]



haber7


Egitim Haberleri

MollaCami.Com