Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tekfiri Düşüncelerle Mücadele için Yapılması Gereken

Tekfiri Düşüncelerle Mücadele için Ortak İslami İnanca Odaklanma



Uluslararası Grup: İslam dinin ortak inanç ve ilkelerine odaklanmamız farklılıkları ortadan kaldırmamız ve tekfiri yanlış düşüncelerle mücadele etmemiz gerekir.

7-9 Ocak tarihleri arasında Tahran’da düzenlenen 28. Uluslararası İslam Vahdeti Konferansı katılımcıları arasındaki Irak Parlemento Başkanı Danışmanı, İnsan Hakları Komitesi Başkan Yardımcısı Şuzi El-Abusi Uluslararası Kur’an Haber Ajansı ile yaptığı ropörtajda bu konuyla ilgili olarak öncelikle İran İslam Cumhuriyetinin, İslam Birliğini güçlendirme çabaları ve böyle bir vahdet konferansı düzenledikleri için teşekkür ve takdir ettiğini belirterek tekfirilerin aşırı düşüncelerinin en tehlikeli zorluklar ve krizler olarak İslam dünyasını tehdit ettiğini hatırlattı.

Ve şöyle devam etti: Biz şu anda İslam birliğini güçlendirmenin tüm Müslümanların üzerine farz olduğuna inanıyoruz. Bizim bu konferansta kesinlikle önemli sonuçlar elde etmemiz gerekir ki böylece kendi ülkemizde mezhepler arasında yakınlaşma söz konusu olabilir ve aynı halde Müslüman dünyasında ılımlılık kültürünü kurumsallaştırmak için ciddi bir eylemde bulunabiliriz.

Bu farklılıklar bizim ittifak gücümüz için önemli bir faktör olabilir şöyleki bizim değerli Peygamberimiz bir hadisinde der ki ‘benim ümmetim arasında ihtilaf rahmettir’

El-Ebusi, İslam dinin ortak inanç ve ilkelerine odaklanmamız farklılıkları ortadan kaldırmamız ve tekfiri yanlış düşüncelerle mücadele etmemiz ve bu yolla tefrika ve bölücülük krizleri zamanlarında İslam ümmetinin azmi ve kalıcılığını iki katına çıkarmak gerektiğini ifade etti.

Son olarak Irak toplumunda tekfirilerle mücadelede pratik çözümlere dikkat çekerek ‘içinde yaşadığımız mevcut üzüntü verici durumda İslam dini kisvesi altında bu mübarek dine karşı yapılan saygısızlık ve hakaretlere rağmen İslam kültürünün doğru yayını ve aşırı tekfirilerin davranışlarıyla ilgilenmek için kadınlar ve erkekler için yeni yöntemlerle Kur’anı Kerim kıraatı ve ezberi merkezleri kurmaktayız. Bu merkezler Kur’an ve İslam kültürüyle ilgilenenlerin sıcak memnuniyetiyle karşılandı’ dedi.

Kaynak: IQNA - Uluslararası Kur'an-ı Kerim Haber Ajansı


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com