Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kur’ân Yakan ABD’li Askerlere Komik Ceza




ABD ordusu, Afganistan’da Kur’ân yakma ve Taliban militanlarının cesetlerine idrar yapma olaylarına karışan askerlere idarî olarak komik olarak nitelendirilecek cezalar vermekle yetindi.

ABD’li askerlerin çirkin hareketleri cezasız kaldı

ABD ordusu, Afganistan’da bu yılın başlarında bir ABD üssünde Kur’an yakılması ve Taliban militanlarının cesetlerine idrar yapılması olaylarına karışan Amerikalı askerlerin herhangi bir cezaî işleme tabi tutulmadığını, sadece idarî cezalara çarptırıldıklarını bildirdi. ABD Savunma Bakanlığı, Kur’ân yakılması olayıyla ilgili olarak 6, Taliban cesetlerinin üzerine idrar yapılması olayıyla ilgili olarak da 3 askere idarî ceza verdi.

Askerlere uygulanan idarî cezaların tam olarak ne olduğu açıklanmazken, bu tür cezalar arasında, rütbe indirme, ekstra çalıştırma, maaş kesintisi ya da sicile işleme gibi cezaların olduğu belirtiliyor. Her iki olay da, Başkan Obama’nın Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’den özür dilemesi de dahil, Amerikalı yetkililerin bütün özür ve kınama açıklamalarına rağmen, ABD’nin Afganistan’la ilişkilerini zedelemiş, Afganistan’da yoğun protestolar ve misilleme saldırılarına sebep olmuştu.


Yeni Asya Gazetesi

hiçbiri cezasız kalmaz
zamanı gelince bulurlar cezalarını


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com