Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Putin'den 'acil' toplantı

Putin'den 'acil' toplantı



Rusya Güvenlik Konseyi Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla acil olarak toplandı. Toplantıda veto edilen Suriye tasarısının ve Tataristan müftüsüne yapılan saldırının ele alındığı bildirildi.


AA
MOSKOVA - Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Pekov, Putin'in talimatıyla Rusya Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplandığını söyledi.

Toplantıda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın veto ettiği Suriye karar tasarısının ve Tataristan Müftüsüne yapılan saldırının gündeme alındığı ifade edildi.

Putin'in, BM Güvenlik Konseyi'ni by-pass etmeye çalışacak her türlü girişimin faydasız olacağını ve Güvenlik Konseyi'nin uluslararası alandaki otoritesini sarsacağını ifade ettiği vurgulandı.

Putin'in Tataristan Müftüsü'ne yapılan saldırıyı da kınadığını belirten Pekov, sorumluların bir an önce bulunması için talimat verildiğini dile getirdi.

Rusya ve Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde dün yapılan oylamada, Suriye'ye yaptırım kararı öngören yasa tasarısını, askeri müdahalenin önünü açacağı gerekçesiyle veto etmişti. Batılı ülkelerin tepkisine neden olan gelişme sonrası ABD, Rus şirketleriyle silah alım anlaşmalarını askıya almıştı.

'ESAD GİTMEYE HAZIR'A DÜZELTME
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan, Paris Büyükelçisi'nin 'Beşşar Esad görevi bırakmaya hazır' sözlerine düzeltme geldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada büyükelçinin sözlerinin yanlış yorumlandığı belirtilerek, "Esad'ın geleceğine sadece Suriye halkının karar verecektir, konu Cenevre Deklerasyonu'nda açıkça ifade edilmiştir" denildi.

'HELİKOPTER GÖNDERİMİ DURDU'
Bir iddiaya göre ise Rusya, Suriye'ye saldırı helikopteri göndermekten vazgeçti. Geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın Suriye'ye helikopter gönderdiği ortaya çıkmış ve Moskova, helikopterlerin daha önceden yapılan anlaşmaların yükümlülüğünü yerine getirmek üzere gönderildiğini açıklamıştı.

Batılı ülkelerin sert tepkisinin ardından Suriye'yle yeni silah anlaşması yapmayacağını duyuran Moskova yönetiminden gerginliği azaltmaya yönelik bir adım daha geldi.

İddiaya göre Rusya, Suriye'ye gönderilmek üzere gemilere yüklenen helikopterlerin gönderimini acil bir emirle durdurdu.


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com