Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bak şu Netanyahu’ya!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerle barış anlaşmasına varacağını halen umduğunu söyledi.

Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, Filistinlilerle meseleyi çözmek istediğini, çünkü iki milletli Yahudi devleti istemediğini belirtti.


Binyamin Netanyahu, barışa varma umudunu koruduğunu, aksi takdirde alternatifin Filistinlileri İsrail’e katmak olacağını, bunun da ülkenin Yahudi karakterini bozacağını öne sürdü. Netahyahu, Yahudi devletinin varlığının, sadece Filistinlilerden ayrılma meselesi olmadığını, aynı zamanda güvenlik ve temel millî çıkarların korunması sorunu olduğunu ifade etti.
İsrail’in yaklaşık 8 milyonluk nüfusunun yüzde 80 kadarını Yahudiler oluşturuyor. Ancak İsrail, Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’le birleşirse Arap nüfusu Yahudilere yaklaşacak. Bazı nüfus uzmanları, zamanla Arap nüfusunun Yahudi nüfusunu geçebileceğini de belirtiyor. İstanbul -


EVLERİNDEN EDİLEN FİLİSTİNLİLER ARTTI

YarIsIndan fazlası çocuk olmak üzere sayıları yaklaşık 1100’ü bulan Filistinlinin, 2011 yılında Batı Şeria’da İsrail güçlerinin evlerini yıkmalarından dolayı yer değiştirmek zorunda kaldıkları, bu rakamın geçen yıla oranla yüzde 80 artış gösterdiği bildirildi. Birleşmiş Milletler’in İnsanî Yardım Koordinasyonu ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan â€œİşgal Altındaki Batı Şeria’da Ev Yıkımları ve Zorla Yerlerinden Edilme” başlıklı raporda, 1100 Filistinliye ek olarak 4200 kişinin de yıkımlardan etkilendiği belirtildi.


Rapor, aralarında ev, hayvan barınağı, sınıf ve camiilerin olduğu Filistinlilere ait 622 yapının İsrail güçleri tarafından yıkıldığını ve bu rakamın 2010 yılına kıyasla yüzde 42 arttığını açıkladı. 2011 yılında yıkılan Filistinlilere ait yapıların yüzde 60’dan fazlasının İsrail yerleşimlerine ayrılan alanlarda olduğu kaydedildi. Raporda ayrıca yıkımların yüzde 90’ının ve yerlerinden edilmelerin yüzde 92’sinin Filistin’in toprak rezervleri ve tarım ve otlak arazilerinin çoğunluğunun yeraldığı Batı Şeria’daki C Bölgesi'nde olduğu bildirildi.


Yeni Asya Gazetesi

Türkiyede ne Netenyahular var ...ki Ariel Şaronları bile aratır..


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com