Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mor Lahana Salatası

Mor renkli sebzeler düşük enerji içeriği yanı sıra iyi bir vitamin, mineral ve lif kaynağı ve yüksek oranda ORAC değerine sahiptir. Bu özellikleri bünyesinde bulunduran ve en yaygın kullanılan çeşidi mor lahana kış aylarında sıklıkla tüketilmesi gereken sebzelerin başında gelmelidir. Aşağıdaki salata çeşidini kuru baklagil ya da et yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.


MALZEMELER - 4 porsiyon


½ Mor lahana

8 yemek kaşığı yoğurt

4 diş Sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kuru nane

Pul biberi

1Limon suyu

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Tuz



YAPILIŞI



Mor lahanayı ince ince doğrayın. Rondodan da geçirebilirsiniz.
Doğranmış mor lahanaya tuzu ekleyin ve elinizde biraz ovalayın.
Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.
Ezilmiş sarımsakları yoğurda ekleyin ve krema haline getirin. Krema halindeki yoğurdu mor lahananın üzerine dökün ve karıştırın.
Naneyi ve pul biberini süsleyerek koyun. Servis edebilirsiniz.

pembe renkli bir salata oluyor afiyet olsun teşekkürler omur

Rica ederim ahirim. Ben tesekkür ederim.


Diyet Yemekleri

MollaCami.Com