Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Havuçlu-Tarçınlı Kek
20 porsiyon
1 porsiyon 190 kalori
1 porsiyon eşdeğer besin grubu 2 yağ, 1.5 ekmek
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı rivyera zeytinyağı
2 orta boy havuç
1 yemek kaşığı tarçın
3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Yumurtaları ve şekeri mikserde köpürene kadar çırpın.
Yağı ilave edin. Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.
En son havuç ve cevizi ekleyin.
Yağlanmış kalıba boşalttığımız keki 180 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında pişin.
Bu az şekerli, yağlı ama omega -3 yağ asitlerinden zengin, beta- karoten içeren, tam tahıllı unun yararlarını barındıran kan şekerini düzenleyen, hem havuç ve hem de undan gelen lif içeriği ile uzun süre tokluk veren, besin değeri yüksek keki gün içinde gereksiniminiz kadar, porsiyon ölçüsünü dikkate alarak tüketebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.