Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Maddi borçtan kurtulmanın manevi yolları?

Maddi borcu olanların bu borçlarından kurtulması için bilinen dua veya uygulamalar nelerdir.

borcu olan yokmuuuuuuuu! :D



Efendimiz dediler ki;

"Sana bir duâ öğreteyim mi ki, onunla duâ edersen dağ kadar borcun olsa Allah onu ödemeye muvaffak kılar. De ki ey Muâz:



"Ey mülkün mâliki olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın. Dilediğini azîz kılarsın, dilediğini zelîl kılarsın. Hayır senin elindedir. Muhakkak sen herşeye kadirsin. Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onu dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin. Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle." (Tırmızi dua 110)

Allah razı olsun. :)

Zengin Olmak İçin Okunacak Dua / Muhtasar İlmihal, Hasan Arıkan

Biiznillah, zengin olmak için şu duâyı üçer defa sabah akşam okumalıdır:



يَا حَمِيدَ ٱلْفِعَالِ ذَا ٱلْمَنِّ عَلٰى جَمِيعِ خَلْقِهِ بِلُطْفِهِ


"Yâa Hamiyde'l fiaali zelmenni alâa cemii ı halkıhii bilutfihii."

Mânâsı:

"Ey bütün yaptıkları övülmeye lâyık olan ve lütfu ile bütün mahlûkâtına ihsan sahibi olan (Allâh'ım)"

aklıma gelen küçük bir kıssa geldi ama kusura bakmayın bu kıssa hepimize geçerli. 'peygamber efendimize(sav) sahabeden bir kişi evine gelib sorar. ya rasulallah benim çok borcum var ne yapmam lazım der. peygamberimiz(sav) ona git kazancının yarısına kazan gel der. o kişi bir zaman sonra tekrar gelir huzuruna. ya rasulallah borcum kalmadı ama artmıyorda der. ona tekrar git onunda yarısına kazan gel der. bir süre sonra o kişi tekrar gelir. ya rasul allah hem borcum bitti, hemde artmaya başladı nedir bunun hikmeti der. bunun hikmeti helal kazanç, zekatı ölçünün üstünde vemek, kalpten her zaman şükredip seher vaktinde dua etmektir. diye buyurmuş efendimiz(sav). kusura bakmayın ama biraz ağır olacak bunun cevabını kendimizde aramak lazım. bu kıssayı bir sohbette dinledim. aklıma geldi. iyişallah imtihan deyildir. allah yar ve yardımcınız olsun. allah en kısa zamanda selamete çıkarsın.


aklıma gelen küçük bir kıssa geldi ama kusura bakmayın bu kıssa hepimize geçerli. 'peygamber efendimize(sav) sahabeden bir kişi evine gelib sorar. ya rasulallah benim çok borcum var ne yapmam lazım der. peygamberimiz(sav) ona git kazancının yarısına kazan gel der. o kişi bir zaman sonra tekrar gelir huzuruna. ya rasulallah borcum kalmadı ama artmıyorda der. ona tekrar git onunda yarısına kazan gel der. bir süre sonra o kişi tekrar gelir. ya rasul allah hem borcum bitti, hemde artmaya başladı nedir bunun hikmeti der. bunun hikmeti helal kazanç, zekatı ölçünün üstünde vemek, kalpten her zaman şükredip seher vaktinde dua etmektir. diye buyurmuş efendimiz(sav). kusura bakmayın ama biraz ağır olacak bunun cevabını kendimizde aramak lazım. bu kıssayı bir sohbette dinledim. aklıma geldi. iyişallah imtihan deyildir. allah yar ve yardımcınız olsun. allah en kısa zamanda selamete çıkarsın. :)

Bol bol vakıa suresi okuyunuz kardeşim..

Allahın izni ile dar yollarınız genişleyecektir

Hz. Sıddıkın Salatını duymuştum ben.
Borç için günde 100 defa okunuyor. Bu salavat ile çok büyük borçların altından kalkan birinden duymuştum.
Bizzat kendimde faidesini gördüm..

"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala eli seyyidina Muhammed. Ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim.Euzü billahi minelhemmi vel huzni ve minel cübini vel buhuli ve minel aczi vel keseli ve min galebetit deyni ve kahrir rical."


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com