Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


öfkeyi yenmek için etkili bir formül rica ediyorum arkadaşlar!

evet arkadaşlar çok asabi bir insanım.Bununla mücadelede bana yardım edecek bir paylaşım çok makbule geçer.Mükafat ve mücazat konusunda yeterince bilgim var.Fakat eyleme geçiremiyorum.Dua edelim birbirimize menfi davranışlarımızın ıslahı konusunda olmaz mı? >:( :'(

Kızmak sonucu sinir bozulması ile, kasları büzülerek daralırsa, tansiyon artar. Nikotin gibi bazı zehirler, kana yayılan toksinler de, damarları daraltarak tansiyonu yükseltir.

Bedeni ve sinirleri yormamalı, üzülmemelidir. Sinirleri teskin edici ilaç almalı, yeteri kadar uyumalıdır. Az tuzlu ve az yağlı perhiz yapmalı, idrar söken ilaç vermelidir.

Kızan kimse, sinirini yenemeyince, gazabı, nefret halini alır. Kızmak, kanın hareketinin artmasından [tansiyonun artmasından], meydana gelir. Allah için sinirlenmek, iyidir. Dine olan gayretindendir.

İslam âlimleri, sinir sistemi bozukluklarında (La havle...) okumayı da tavsiye etmektedirler. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(“La havle...” okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdan kurtulmaktır.) [Ebu Nuaym]

İmam-ı Rabbani hazretleri, din ve dünya zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa “La havle vela kuvvete illa billah” okurdu. Okumaya başlarken ve okuyunca yüzer defa Salevat getirirdi. (Tefsir-i Mazheri)

Her gün yüz defa salevat getiren, münafıklıktan ve Cehennem ateşinden uzaklaşır ve kıyamette şehitlerle beraber olur. [Taberani]

İmam-ı Rabbani hazretleri cinden korunmak için ve korkulu zamanlarda,(La havle vela kuvvete illa billah-il-aliyyilazim) okunmasını emrederdi.

Muhammed Masum hazretleri buyuruyor ki:

Dertlerden kurtulmak ve murada kavuşmak için 500 kere La havle vela kuvvete illa billah demeli, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüzer kere salevat-ı şerife okuyup dua etmelidir.




kardeşim inşaallah faydası olur...

Sağol kardeşim,çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun.Umarım uygulama noktasında Allah cc yardım eder.

amin :)

Sinirli olmak karakter ve ortamdan kaynaklanır.Diyorsunuz ki ben sinirli olduğumu biliyorum mükafatını ve cezasını biliyorum kardeşim onu yaşamayı neden bilmiyorsun biz ne diyelim de o bilgi sizde kullanılır hale gelsin. Hayatta herkes çok şey biliyor yaşamaya gelince kıvırıyoruz değil mi?

Hayatta herkes çok şey biliyor yaşamaya gelince kıvırıyoruz değil mi?


Hz. Allah bizlere bilmeyi aynı zamanda da yaşamayı nasip etsin...
amin...


Hz. Allah bizlere bilmeyi aynı zamanda da yaşamayı nasip etsin...
amin...


amin kardeşim

Peygamber efendimiz "Öfke şeytandandır, Şeytan ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülür.
Biriniz kızdığı zaman abdest alsın." buyurmaktadır.

Yine bir başka Hadisi Şeriflerinde "Biriniz öfkelendiğinde, ayakta ise otursun,
eğer bu durumda öfkesi geçmiyorsa uzansın." (Hadisi Şerif Ebu Davud) Buyurmaktadır.

Esselamualeykum.
Bütün dertlerin dermanı salih kişilerdir.Onların verdiği reçetelerdir.
Bazen reçeteli bazen reçetesiz derdine derman olur...

la havle okumanı tavsiye ederim işe yaramıyorsa sinirlendiğin anda salavatı şerife getir mutlaka faydasını görürsün

Öyle an geliyorki bir an saniyeden daha kısa bir zamanda ''anda'' ipler kopuyor...
Gözün kararıyor...Herkesin sinirlendiği şey farklıdır.İşte o en fazla sinirlendirecek şey başınıza geldimi Allah muhafaza...
Evet her daim ''La havle vela kuvvete...''devam lazım ama her daim..Her daim devam edince ''O güç ve kudret sahibi yalnız ve yalnız kendisi olan imdada yetişir ve hallolur herşey''
''Bismillahi tevekkeltu alAllahi vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym'' e de devam lazım inşaallah.
''Hasbünallahi ve ni'mel vekil'' tesbihatına her daim devam inşaallah...Kalbe kuvvet imana kuvvet inşaallah...


Sinirli olmak karakter ve ortamdan kaynaklanır.Diyorsunuz ki ben sinirli olduğumu biliyorum mükafatını ve cezasını biliyorum kardeşim onu yaşamayı neden bilmiyorsun biz ne diyelim de o bilgi sizde kullanılır hale gelsin. Hayatta herkes çok şey biliyor yaşamaya gelince kıvırıyoruz değil mi?

Evet kardeşim aynen dediğin gibi yaşamak konusunda taviz verebiliyoruz.Bende bu konuda destek istiyorum zaten.Sağolsun arkadaşlar çok güzel reçeteler sunmuş.İlimde cehilde sonsuz uçlar.Ben din kardeşi olarak tavsiye ve dua istedim.Unutmayın"Din nasihattir"!İnsan yüz kapılı bir saraya benzer.Birinden giremememiz diğerlerini yok saymamızı gerektirmez.Giremeyen bazende kendimiz olabiliriz.O zamanda çilingire gitmek en makulu olsa gerek.İnsanlar zaafları ile Allah cc katında değer kazanır.Çünkü zaaflarımız olmasa ayaklarımız yere basmaz,mutlak muhtaç olduğumuzu unuturuz.İhtiyaçlarımızdır bizi kendimize getiren.Ben muhtaç olduğumun farkındayım,ve bu konuda destek gösteren,tavsiye verip dua eden kardeşlerimede duacıyım.Ve bence her konuda her zaman söylenecek birşeyler vardır.

Çok sinirlendiğin zaman aynaya bak.o komik halini görünce ister istemez kendine güleceksin. >:( ;D


Çok sinirlendiğin zaman aynaya bak.o komik halini görünce ister istemez kendine güleceksin. >:( ;D


:D :D :D

Merhaba ben iki yıldan beri hüsnü hat kursuna gıdıyorum okadar çok faydasını gördümki sabretmeyı ögrendım sanki sinirlerimi aldırdım :)bence sizde böyle bir ugraş bulun kendınıze.Allah yardımcınız olsun. Rabbım sabreden kullarından eder inşaallah bizleri.

bende sinirlendiğim zaman o mekandan uzaklaşıyorum.
Kızdığım şahısa bi bahaneler uydurup konuşmuyorum, ondan uzak duruyorum.
Sanki o karşımdaymış gibi kendi kendime bir sürü şeyler sayıyorum.bir süre sonra sinirim geçiyo bişey olmamış gibi davranabılıyorum.

BENDE BU ŞEKİLDE ÇÖZDÜM


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com