Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


evlilik yapmak ve zinadan kaçış

arkadaslar merhaba

yaşım 27.evlenmek istiyorum ama uygun birisi bulamadım.çünkü çok çekingenim.kızlarla tanısamıyorum..ailemde,annemde kız bulma işlerini beceremiyor..

velhasıl zinadanda bu yaşıma kadar kacındım..

evlenmek icin herhangi bir kızlada evlenmem...sevmek istiyorum.....korkum şu ; hayatım boyunca yanlız kalmak..nefsin arzu ettigi seylerden bir ömür nasıl uzak durabilecegim bu sekilde ?

Cok sey istiyosun...:)Saka BI yana uygun birisi bulursun cekinme...Bu arada her sey ookadar basit deil yAni seks deil ... Kadini anlamiyi ogren ilk once.... Git kendini gelistir bence

Evlilik nasip meselesi..

Bir çok aileler evlatlarının evlilik sürecinde yetersiz kalabiliyor. Sadece anne babadan değil çevrenizde güvendiğiniz kişilerden de destek alabilirsiniz. evlendirmeye meraklı insanlar her zaman vardır :)

diğer bir nokta ise, sanal alem asla güvenli değildir. Öyle bir devirdeyiz ki kapı komşunu bile güvenemezken uzaklarda tanımadııgn birinin sahte ve yalan kelimelerine ne kadar güven duyabiliriz ki!!

Bol bol hayırlı birisi için dua ediniz.

Nasibinizde olan kişi mutlaka karşınıza çıkacaktır.

Allah yardımcınız olsun.

Allah sizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah :) Gönlünüze göre hayırlı bir eş nasib etsin. Ve aciz hocamın da dediği gibi, o kişiyi sanaldan arama hatasına sakın düşmeyin. Gerçek hayatta araştırın. Mübarek günde birbirimize dua edelim.



velhasıl zinadanda bu yaşıma kadar kacındım..




Valla çok sevdiğim bir laf vardır "namuslu kişi fırsatı hiç olmamış kişidir". Fırsatı olsa hani acaba... ? Onun için çok emin olmayın.

30'una kadar evlendiniz evlendiniz evlenmediniz "seçicilik" hastalığına tutulursunuz ki bu da bir 5 sene daha demektir. Onun için Aileleri araya koyun ve bir an önce evlenin derim.

biraz sıradışı bir cevap oldu ama : ))

red kabul secicilik konusunda hakli.....digerlerine pek katilamayacagim...

Valla çok sevdiğim bir laf vardır "namuslu kişi fırsatı hiç olmamış kişidir". Fırsatı olsa hani acaba... ?


200 yıl öncesinin istanbulunda fırsatım hiç olmadı dese haklısınız..

bugün fırsattan bol ne var ki :) bir çokların namuslu kalmaya fırsatı olmuyor ne yazık ki.. direk nefislerine esirler

cocuk cekingen kizla bile konusamiyor tabi firsati olmaz yani abartmayin....bak benim bi tanidigim var 27 yasinda bir erkek hic kizz arkadasi omadi sonra gitti cok abartigi hic onaylamadigi ablasinin gibi biriye nisanlandi... puh buraya yaziyorum mutsuzz bi evlilik olacak...gozlerin acilmamis daha ne desem ki acaba yanlis kararlar almaman icin cok deneyimli olman lazzim... mukemmeligi yakalamak cok hata yapmaktan gecer...hata yapmaman icinde....ve dolaysiyla yukarda acizin guvendigin kisilerden yardim alman konusuna katiliyorum

bunuda yazmayi cok isterim gider armudun tekine asik olursun olmaz yurumez...ve hatalar yumaginda kendini bulursun... bu bir deneyimdir hernekadar hissetmesende suan... ilk basta ne istedigini belirle istedigin sadece sevmek olmasin ...uygun ozelliklerde sevebicegin kisi olsun..

bunuda yazmayi cok isterim gider armudun tekine asik olursun olmaz yurumez...ve hatalar yumaginda kendini bulursun... bu bir deneyimdir hernekadar hissetmesende suan... ilk basta ne istedigini belirle istedigin sadece sevmek olmasin ...uygun ozelliklerde sevebicegin kisi olsun..



kız arkadasım oldu...adamakıllı olsun dusuncesinde oldugum icin 1 kişi oldu...5 sene sonunda ayrıldık...ondan sonrada cevreminde kısıtlı olması neticesiyle aradıgım kızı bulamadım....dediginiz secicilik hastalıgınada yakalanmıs olabilirim...ayrıldıktan sonra 3-4 fırsat gecti elime...ama sevemedigim icin ilerletemedim...


o konuda fırsat konusuna gelincede oldu oyle fırsatlar... ama eşinin ilki olmak isteyen biri kendiside ilk olmalıdır eşine karsı....vede dini boyutu var....hıphızlı gecen bu dunya hayattı icin ; ahiret hayatını tehlikeye atmak bana ergenligimden beri aptallık geldi :)

ozaman buraya ben cekingen biriyim yazma bence :) ne diyebiliriz ki hakkinizda hayirlisi... gercekten nasip isi

.. yanlis kararlar almaman icin cok deneyimli olman lazzim...

bu sözlerim kesinlikle meclisten dışarı. buradaki hiç kimseyi hedef alarak yazmıyorum. Genel okuyucu merak ederse okusun diye yazmaya çalışıyorum.

dolaylı olarak flörtü onaylıyorum diyorsunuz. Merak etmeyin bu deneyim denenin en alasını yapıyorlar. bugün en sessiz en çekingenim diyen bile karşı cinsi ile en az ilkokul + ortaokul + lise sıralarında bir arada.. üstüne üstük bir de üni okuyorlar..

Bu süreçte neler yaşanmıyor ki?

Evlilik deneyim işi değildir. "Mükemmelliği yakalama hastalığı" ne zaman başlar biliyor musunuz? Evlilik dışı bir el başka bir ele duygusal olarak dokundugu an başlar.. tuttugu el sayısı arttıkca bu hastalık ilerler. Bir bataklık gibi battıkça içine düşer.. En sonunda buldum dediği en mükemmel kişi en az kendisi kadar başka ellerin tuttugu EL olmuştur..

Evlilik süreci kelimelerle, teorilerle yazılacak şey değildir. Herkes kendi kaderini yaşar.

Evlendikten sonra eşler arası ilişkiyi eşlerin kendi karakterleri belirler.

.mukemmeligi yakalamak cok hata yapmaktan gecer...


Hiç kimse mükemmel değildir.. kaldı ki sen ne kadar mükemmelsin ki başkalarında mükemmelliyet arıyorsun derler insana..

En mükemmel bir insanı bile eğer karşı taraf mükemmel değilse erir, heba olur.. Mükemmelliği yakaladığını evlenip bir altı ay geçirmeden kimse dosdogru anlayamaz. Genelde flört sürecinde mükemmel tiyatrocu çok insan vardır. tiyatroyu en mükemmel şekli ile oynarlar. insanları çok iyi kandırırlar. vs vs vs

kötü olan birşey daha var.. mükemmeli ararken temiz insanların duyguları ile oynamak. insanlara yapmadıkları yaşamadıkları alışkanlıklar kazandırmak.. onları yoldan çıkarmak, sapıttırmak.. AHLARI ALMAK.. Mükemmel avcısının, tuzağına düşmüş biri bir de yürekten BEDDUA EDİP, ALLAHA HAVALE ederse.. bir ömür pusu da beklemek zorunda kalabilir insan..

Evlenirken:

Manken ajansı açacakmış gibi en güzelini ararız..
Sanki fabrikamıza hissadar alacakmışız gibi maddiyatına bakarız
Anası babası ile evleniyormuşuz gibi ailesine bakarız.. malı mülkü var mı araştırırız
Yüz kişi ile çıkarız ama kimse ile çıkmasın istesir
Diploması varmı ona bakarız.. maaşı ne kadar hesabını yaparz
Ama bir ömür yaşayacağımız insan ne kadar dindar, ne kadar ilim sahibi umrumuzda değildir

Hadiste şöyle buyurulur: "Kadın dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini. Sen dindar olanını seç ki elin bereket bulsun."




...hata yapmaman icinde...


hata yapmamak içinde insanları yanlış yönlendirmemek lazım. deneyimli olmak, mükemmeli aramak vs bunlar tehlikeli kelimelerdir. insanı flörte, zinaya, fuhşiyata götürür. Bugün tvler yazarlar, medya vs. vs. herkes bangır bangır zaten milleti deneyime çağırıyor. burası ihya forum biz de onlar gibi insanları zinaya yönlendirecek tavsiyelerde bulunursak hapı yutmuşuzdur artık.. Yazdığınız kelimenin oraya gittiğinin farkında değilsinizdir fakat vardığı nokta odur..

bizim kültürümüzde zaten, SÖZ, NİŞAN ve NİKAH süreci vardır.

Sözlenilir: aileler birbirini tanır. anne-baba karşı tarafa gider gelir. huylarını karakterlerini anlamaya çalışırlar. en iyi tanıdıkları evlatlarına layık bir ailemi yakından inceler. ailelerin akrabaları ile tanışırlar vs..

Nişanlanırlar: evlilik adayları bu sefer birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulurlar. Bu süreçte geçimsizlik vs yaşanıyorsa taraflar tercihlerini ona göre yaparlar vs.

Evlilik: artık son noktaya gelinmiştirr.

yazdıgım gibi bu mesajım cevap vermek ya da tartışmak için değildir. oturup üzerinde herkesin düşünmesini ümit ediyorum

herseyi yanlis anlamissin supersin acizzz.... simdi yeni uyandim yazicam

bi insanin konulari bukadar sundurup farkli noktalara saktirmasi gercekten bi sanattir..hileci bu adami ayakta alkisliyorum ... sihir buyu bu demek olsa gerek kelimelerle.. ben bu kisiye agzimin alamayacagi laflari soylemek istiyorum....ama terbiyem musait etmiyor.... tek kelime adiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Sevgili kitapçı neden bu kadar sert çıkışıyorsun ki? Kötü birşey dememiş hatta çok iyi açıklamış Sevgiliz Aciz.
Bunu sen değilde başkası yazmış olsaydı yine aynı cevabı vermiş olacaktı. Ki buradaki amaç sana cevap veya tartışma değil sadece bilgilendirmek. Ve her satırında çok haklı. Senin söylediklerinin üzerinden gittiği için kızıyorsun, farkında değilsindir belki ama söylediklerin yanlış anlaşılabilir; "deneyimli olmak", "mükemelliği yakalamak için çok hata yapmak" vs. gibi cümleler gerçekten riskli. Bu cümleler direk flörte yönlendiriyor. Sen öyle söylemek istememişsindirdir belki ama öyle anlaşılıyor.

Boşuna boşuna sinirlenme ablacım...

tamam gercekten zor anlar geciriyorum... surekli uyuyorum...boyle ufak bi seyde bile patlaklik gosterdiim sadece....suan inan dusunemeyecek haldeyim... aciz gercekten sundurme yapti .. onu ne dusunerek yazdigimi bile unuttum....dusunemeyecek haldeyim...


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com