Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


akıl verin

selamün aleyküm. 14 yıllık evliyim. eşim sürekli başka bayanlarla birlikte oluyor.evlilige duydugum saygıdan veallah korkusu beniboşanmaktan alıkoyuyor.ne olur akıl verin dinimiz böyle bir durumda ne yapmamı ögütler.ben allahın emrini yapmak istiyorum ama ne yapacagımı bilmiyorum.

Aleykum selam kardeşim, zor bir konu kimse fetva veremez, sadece yol gösterir, karar, davranış size ait.
Eşinin gittigi yer Allah'ın razı olmadıgı yermi? öyleyse güzellikle gitmemesini istersin.
Amaç dünya mı? yoksa hayır işlerimi? Hani sohbet, kur-an okuma falan? öyleyse izinver, degilse, nedenini anlat ve istemedigini açıkca belirt.
Daha olmadı, büyüklerinden nasihat veren birinden yardım almakta fayda var.
Bir insan birini severse onun sözünü dinler, bu ister eşi ister inancı olsun.
Rabbimizin istedigi şey, sorumluluklarımızı bilmek.
Karşılıklı haklarımızı vermek. Her işimizde Allah'ın ne diyecegini düşünmek.
Eğer mana arıyorsan çok. ama Allah'tan evliligin devamı, sevgi, saygı için yardım istersen mutlaka bir çıkış bulursun.
Nasihat verenin derdi Allah'a ibadet ediyor diye , vaktini mollada namazım da saçma yazılara vakit ayırıyor diye..
Harika yazıları okumaktan paylaşmaktan zevk alıyorum, varsa saçmalıklarım belirtin Allah aşkına...
Ben burayı seviyorum. ve faydalanıyorum, inşallah faydam oluyordur , kardeşlerime.
Nefsine uyma o, en ufak tatsızlıkda kaldıramaz. Kolay değil, eşler birbiri ile denenir , diyor bir yazıda. Bazen sabır en iyi ilaçtır. Katlanamıyorum dedigin hale kadar ve sonuçlarınıda düşünmelisin.

Bir güzel kendini sorgula, eşin kendini sorgulasın. Evliliginizin tehlikeye gittigini, nedenlerini ve ne yapılabilirini konuşarak çözmelisin. Öyle kolay fetva yok.Mücadele gerekir, sabır gerekir.
Rabbim yardımcınız olsun.

Evlikle ilgili bir yazı belki faydası olur.
http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,731.msg2742.html#msg2742
evlilik emek ister.

cevapladıgınız için çok teşekkür ederim.önerdiginiz yazıyı okudum. keşke eşimde okusa diyebiliyorum.inanın çaresizlik çok zor.gerçekten ne yapmam gerektigini bilmiyorum.ben eşimin düzelmesini hoşgörüyle senelerdir bekledim.ama düzelecegine bu sakin bekleyişimiumudumu hep kötüye kullandı.sabrımı saflık sanıp hala beni dilim varmıyor ama başka bayanlarla aldatıyor.konuşmaya çalışınca özeli oldugunu söyleyip beni daha çok kırıyor. size yumuşatarak anlattıgım bu olayları yıllardır yaşıyorum.ben sabretmelimiyim.bırakmalımıyım. artık hiç bir fikrim yok. hakkınızı helal edin. ama istişare yapabilecegim kimse yok.bana allahın emriyle akıl verecek birine danışmalıyım.sizlerden başka kimsede aklıma gelmedi. ilgilendiginiz için allah sizlerden razı olsun.

Kardeşim aciz misiniz? Bir insan normal insan hayatı sürmüyorsa, bunu kaldıracak degilseniz, ne duruyorsunuz?
Mücadele deyince hayattaki herşey mücadeledir. Bizim için önemli olan Allah'ın emirlerine göre yaşamak, buna uymuyor
ve umursamıyorsa niye üzülüyorsun?
Şöyle diyeyim cennete kapı açık ama gönül vaz gecmiyor veya zor diye cehennem kapısında duruyor.
Niye? Bunu hep merak ederim. İnsanlar neden cehennemi tercih eder??
Cenneti gördükten sonra dersin ki ben o cehennemde niye kaldım.
Rabbinin kuralına uymak insanlara boyun eğmekten iyidir.
Eğer ilişkiler Allah'ın emrettiginin dışına çıkıyorsa , bunu kabul eden onaylayan da aynıdır.
Bu çirkefin içinden çıkmamak da sorumluluktur. Kabul etmeyeceksin.
Cenneti gördüm, cehennemi neyleyim, inşallah gözünüz açılır, gerçegi görürsünüz.

Melisa kardeşim sana çok teşekkür ederim.cevabını okuyunca agladım.sanırım biraz daha iyiyim şimdi.

aleykümselam kardeşim... çok zor senin yaşadığın şey ALLAH yardımcın olsun 14 yıllık evliliğinde çok uzun süre zaten sabretmişsin helede çocuk varsa onlara kıyma ayrılınca herşey daha kötü olabilir... biz kadınlar erkeklerin kaburga kemiklerinden yaratılmışızdır kuran ı kerim de de vardır bu ve derece olarak onlar 1 derece bizden üstünlerdir yaratılış ta eskiden erkeklerin 3-4 eşleri varmış ve onlarda bizim le aynı duyguları paylaşıyolar dı onlar nasıl sabretmiş... sana tavsiyem vE dinimiz açısından bakıldığında SABRIN ECRİ ALLAH YANINDA ÇOK BÜYÜKTÜR VE ONUN SÖZÜ HAKTIR BU
YAŞADIĞININ MÜKAFATINI DA KAT BE KAT ALACAĞINA EMİN OL VE AYRICA ALLAH YAPTIĞINI SAĞLAM YAPAN VE YAPTIĞINDA DA BİR HİKMET BULUNANDIR YANİ SENİN BAŞINDA BÖLE Bİ MUSİBET VARSA EMİN OL SENİN BİLMEDİĞİN FAKAT ALLAHIN BİLDİĞİ BİÇOK FAYDA VARDIR SENİN İÇİN... SABRETMEN SENİN İÇİN ÇOK DAHA HAYIRLIDIR LAKİN DAYANAMAYACAK HALDEYSEN VE BU HAL SENİ GÜNAHA GÖTÜRÜYOSA [İNTAHAR.İSYAN GİBİ) O ZAMAN KENDİNİ YAKMA UNUTMA CANIM KARDEŞİM ALLAH KİMSEYE YÜKLENEMEYECEĞİ YÜKÜ YÜKLEMEZ EVLİLİK ALLAHIN EMRİYSE BOŞANMAK TA HAKTIR AMA DEDİĞİM GİBİ DAYANAMAYACAK HALDEYSEN SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM HAYAT TECRUBEM VE DİNİ BİLGİLERİM İLE SANA CVP YAZMAYA ÇALIŞTIM KİŞİSEL GÖRÜŞÜM İSE SAKIN AYRILMA ALLAH KATINDAKİ MÜKAFATINI YIKMA ŞEYTAN SENİ KOCANA KOCANIDA SANA KÖTÜ GÖSTEREBİLİR YA KURAN DA YADA HADİSTE OKUMUŞTUM EŞLER BİRBİRİNİ İSTERSE ALLAHTA ONLARIN ARASINI ISITIRMIŞ BİRDE rabbi inni messeniyeş şeytanü binusbin ve azap.rabbi euzü bike min hemezatiş şeyatiyni ve euzü bike rabbi en yahdurun ve hifzan bu tesbihi günde 300 kez çek yarım saatini alır 40 gün boyunca sakın bırakma senin ilacın bundadır çok mutlu olacaksın iç huzurun bol olacak YÜCE ALLAHIN İZNİYLE ben yapıyorum tecrube ettim emin ol bana çok dua edeceksin :D lütfen bu duayı ihmal etme bende yaptım oldu kocanı kafana bile takmayacaksın mükemmel bi pozitif enerji verecek sana ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN

ÖZÜR DİLERİM DUAYI EKSİK YAZMIŞIM

rabbi inni messeniyeş şeytanü binus bin ve azap. rabbi euzü bike min hemezatiş şeyatıyni ve euzü bike rabbi en yahdurun ve hifzan min külli şeytanin marid. ;)

Biz burada size herhangi bir yol göstermeyiz.Ancak eğer eşiniz sizi aldatıyorsa ve bu bir kere değil iki kere değil alışkanlık haline gelmişse o evliliği sürdürmenizin manası yok.

sayın agıt size bir sorum olucak bunu gerçekten merak ettm 14 yıllık ewliim eşim sürekli bayanlarla beraber oluo diosunuz neden bişi demediniz ne biiliim boşanma gibi şeyler le korkutmadınız istemiosunz boşanmayı bari sölein boşarım die belki gözü korkar


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com