Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İnanç sorunu

Size danismak istediğim bir konu var. Cevaplar iseniz cok sevineceğim.



4 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak emek verdiğimiz bir iliskimiz var kız arkadasimla. Uygun sartlar olustugunda evlilik müessesesinin de kapısını çalmak için sabırsızlıkla bekliyoruz.



Sorunum ve danısmak istediğim konu ise şu:



Kız arkadasım cok fazla sorgulama yapıyor. Özellikle yaratıcı konusunda sorgulamaları son zamanlarda had safhaya ulasti. Sorgulamalari ise sunlar:" Allah bizi neden yarattı?" , "Yaratan ve herseye vakıf olan oldugunu biliyorum o halde bizi neden direkt iyiliğe ulastirmadi neden kötülük denen kavramlar var?"

Şu anda aklıma gelmeyen bir sürü sorusu da var. Bunları zaman zaman sizinle paylasmak istiyorum. Ben ona bir cevap olabilecek kadar derin değilim. Mana kabım o kadar derin değil. Biliyorum ki aslolan İslamiyettir fakat ona bunu en etkili bicimde anlatamiyorum. O da bana dedi ki ne olur bana yardim et kendimi dinsiz hissetmeye baslayacagim. Beni cikart bu hengameden dedi.



Ben de sizden bir yardim görebilirim umudu ile soruyorum.



Zamanınızı caldigim icin affedin.



Allaha emanet olun.

Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Sorunuz bu kategoriye daha uygun olduğundan buraya aldım. Buna benzer bir soru sorulmuş idi; aynı olmasa da cevabı okumanız yararlı olacaktır bazı konularda. Aşağıda verdiğim linkteki cevabımı okumanızı istiyorum.

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,522.msg1919.html#msg1919

"Cenab-ı Hakk bizleri niçin yarattı?" diye bir sorunuz var. Ayet-i Celilede "..Ve ma halaktü'l-cinne ve'l-inse illa liya'büdün..." buyuruyor Rabbimiz. Yani "Ben insanları ve cinleri yalnızca ibadet (kulluk) etmeleri için yarattım" buyuruyor. Bir Hadis-i Kutsi'de de: "Ben gizli bir hazine idim. Bilinmek istedim. Bilinmek için mahlûkâtı yarattım" buyuruyor. "İbadet" kavramından yalnızca namaz, oruç gibi kavramları anlamamak icabeder. "Yani gece gündüz namaz kılıp oruç mu tutmamız gerek?" gibi bir soru kurcalamasın zihninizi...

İbadet "kulluk" demektir. Yani Cenab-ı Hakk'ın emirlerini yerine getirmek, yasakladıklarından kaçınmak; dünya işlerinde haramdan uzak durmak, yani Allah'tan korkmak...

Hiç yaratılmamış olabilirdik veyahut yaratılıp Müslüman olmayan bir anne babadan dünyaya gelebilirdik. Veyahut Peygmaber Efendimize ümmet olma şerefine nail olamayabilirdik. Ya da şu durumda Ehl-i Sünnet inancından uzak da olabilirdik.

Bir şekilde bu nimetlerle nimetlendik ve bu nimetler çerçevesinde Cenab-ı Hakk'ın yasakladığı şeylerden uzak durup emrettiklerini yapmakla Cennet ve Cemal-i İlahi ile müşerref olma şansı yakaladık. Yani bir anlamda mükafat... Cenab-ı Hakk'ın insanlığı ve cinleri yaratmasının nedeni...

Mevzu bir hayli uzun... Sorularınız doğrultusunda sitemizde bulamadıklarınızı bu kategoride yazabilirsiniz...

İvedi cevabınız icin mütesekkirim. Bu konuyu daha derinlemesine okuyarak mana kabımı zenginlestirdikten sonra arkadasima sunacagim. Allah(C.C.) razı olsun.
Hayırlı Cumalar.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com