Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İftarda pide, sahurda kepekli ekmek

Diyetisyen Gülen Akboyar, 13 saate yakın süre aç ve susuz kalacak olan oruçluların, iftarda ve sahurda yediklerine, içtiklerine çok dikkat etmeleri gerektiğini, aksi takdirde ciddi sağlık sorunları yaşayabileceklerini söyledi.

Havaların da sıcak seyrettiği şu günlerde oruç tutacakların günde 2-3 litre suyu mutlaka tüketmesi gerektiğine değinen Akboyar, yiyecek konusunda da seçici ve dikkatli olunması halinde sorunsuz bir ramazan geçirilebileceğini vurguladı.

Akboyar, iftarda, ramazanın geleneksel yiyeceklerinden olan ve sindirimi kolay pidenin tüketilebileceğini, sahurda ise uzun süre tokluk hissi veren kepekli ekmeklerin tercih edilebileceğini, bunun yanı sıra yemeğin çorbayla başlamasının önem taşıdığını belirtti.

Ramazan sofralarında aşırı yağlı kırmızı etten kaçınılması gerektiğini bildiren Akboyar, şunları kaydetti:
“Sofralar sebze ve salata ağırlıklı olmalı. Tavuk ve balık da sofralarda yer alabilir. Ramazan süresince pilav, makarna gibi ürünleri çok önermiyoruz. Oruç süresi yaklaşık 13 saat olduğundan özellikle sahurda başta kepekli ekmek olmak üzere uzun süre tokluk hissi veren yiyecekler tüketilmeli. Ramazan pidesini ise fazla aşırıya kaçmamak kaydıyla iftar sofralarında öneriyoruz.”

TATLI YERİNE DONDURMA
Gülen Akboyar, ağır tatlıların hem kilo alımı hem de ani şeker yüklemesi nedeniyle bazı sıkıntılar yaratabildiğini, bunun yerine ramazanda dondurma veya sütlü tatlıların tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Tatlı yerine meyve tüketiminin daha ideal bir beslenme şekli olduğuna işaret eden Akboyar, “Unlu, nişastalı tatlılar çok ağır gelir. Yerine hem gün boyu susuzluk ve açlık çeken vücudumuzu serinletecek hem de şeker ihtiyacımızı karşılayacak dondurma veya sütlü tatlılar tercih edilmeli. Eğer tatlı yerine meyve tercih ediliyorsa, kavun ve karpuz da aşırı tüketilmemeli” diye konuştu.

teşekkürler...


teşekkürler...

neyi merak ediyorum biliyormusunuz? ???

acaba bu tavsiyeleri verenler kendileri ne yapıyorlar?

bi gizli kamera ile şu tvlere çıkıp ahkam kesenleri gözlemeyi isterdim şahsen! 8)

düşünsenize çıkıp diyor ki efendim sabah bi kibrit kutusu peynir,kepek ekmeği,meyve çayı....v.s.

bi bakmışın kendi oturmuş kocaman bol kaşar ve sucuklu bir tost ve zeytin,kahve yiyip içiyor. :D

Evet kardeşim haklısın acaba kendileri yapıyorlarmıdır bende merak ederim.

Ama kendi adıma şunu söyleyebilirim sahurda kepekli ekmek hakikaten tok tutuyor..

Kaşarlı tostu kepekli ekmekle yapsak orta yolu bulmuş oluruz sanırım.. :)

Zira azıcık peynir de kesmiyor hani ;D

paylaşımınız için tşkkrlr...

Rica ederim..Okuyan gözlerinize sağlık..


Dengeli Beslenme & Diyet

MollaCami.Com