Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Erişte çorbası
Erişte Çorbası
Malzemeler
2 Su bardağı yoğurt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Erişte
3 Su Bardağı sıcak Su
Alabildiği kadar tuz
Sos İçin
1 Yemek Kaşığı Yağ
1 Tatlı kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı kekik
Hazırlanışı
Yoğurt, tuz ve unu tencereye alıyoruz yüksek ateşte kaynayana dek karıştırırız. Kaynayınca sıcak suyu ilave ederiz birlikte iki dk kaynayınca eriştelerimizide ilave ederiz. Erişteler sarı rengini alınca çorbamız kaynadı demektir.
Bir tavada yağ, pul biber ve kekiği kızdırdıktan sonra çorbamızın üzerine dökeriz. Sıcak olarak servis edilir.
Elinize sağlık :)
Afiyet olsun :)
Bende yapıyorum ama yazanlarında eline sağlık
alabildiği kadar TUZ ???
bir de yoğurt susuz mu kaynayacak ???
bilgi verirseniz sevinirim, paylaşım için tşk...