Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dinimi Öğreniyorum




Dinimi Öğreniyorum / Allaha Teşekkür Ediyorum


Sevgili Çocuklar,

“Teşekkür nedir? Nasıl teşekkür edilir?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Allah’a Teşekkür Ediyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde teşekkürle ilgili bilmediğiniz pek çok şeyin cevabını öğreneceksiniz… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Ayşe birkaç gündür evde hasta yatıyordu. Öğretmeninin onu ziyarete geldiğini görünce çok sevindi.

Ayşe, öğretmenine:
- Öğretmenim acaba Allah hastalığı niçin yaratmış, diye sordu.

Öğretmeni:
- Sağlığının değerini bilmen, sabretmeyi ve şükretmeyi öğrenmen için, dedi gülümseyerek.”

Ayşe ve öğretmeni sahip olduğumuz her şey için her an Allah’a teşekkür etmemiz gerektiğinden bahsedip birbirlerine güzel hikâyeler anlattılar.

Dinimi öğreniyorum serisinin “Allah’a Teşekkür Ediyorum” kitabıyla çocuklar, yarattığı her şey için Allah’a şükretmeyi ve şükretmenin önemini öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sade, anlaşılır dili ve sevimli resimleriyle çocuklar bu kitabı çok sevecek.



Dinimi Öğreniyorum / Beni Kimin Yarattığını Biliyorum


Sevgili Çocuklar,

“Bizi kim yarattı?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Beni Kimin Yarattığını Biliyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde yaratılışla ilgili pek çok kapıyı aralamış olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ali güneşin içimizi sıcacık yaptığı bir sabaha uyandı. Pencereden dışarıyı seyretmeye başladı. Gökyüzü, hayvanlar, bitkiler... Her şey çok güzeldi. Ali karnını kendi kendine doyuramayan bebekleri, kendi kendine su içemeyen ağaçları, denizin dibinde bitki örtüsüne ihtiyacı olan balıkları düşündü. Hepsinin ihtiyacı karşılanıyordu. Bütün bunlar, Güzeller Güzeli Allah sayesinde oluyordu. Ali, yarattığı her şey için Allah’a teşekkür etti.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Beni Kimin Yarattığını Biliyorum” kitabıyla çocuklar, bütün varlıkları Allah’ın yarattığını ve onların her ihtiyacını karşıladığını öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.



Dinimi Öğreniyorum / Kitabımın Kur'an Olduğunu Biliyorum

Sevgili Çocuklar,

Kitabımızı öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Kitabımın Kuran Olduğunu Biliyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde kitabımız Kuran’la ilgili pek çok sorunun cevabını öğrenmiş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

— Babacığım, neden Kur’an’ı bu kadar çok okuyorsun, diye sordu Kerem.
Babası,
— Kur’an, Allah’ın sözleridir oğlum. Allah, bilmemiz gereken şeyleri bize Kur’an’la bildirmiştir, dedi.
Kerem, annesi ve babası kitabımız Kur’an-ı Kerim hakkında konuşmaya başladılar.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Kitabımın Kuran Olduğunu Biliyorum” kitabıyla çocuklar, kitabımız Kur’an’ı Kerim’in bize neler söylediğini öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.



Dinimi Öğreniyorum / Namaz Kılmayı Seviyorum

Sevgili Çocuklar,

“Namaz nasıl kılınır?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Namaz Kılmayı Seviyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde oruçla ilgili pek çok sorunun cevabını bulmuş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ezan vakti yaklaşmıştı. Ali abdest aldı. Babasıyla birlikte camide namaz kıldılar.
— Allah, Güneşâ€™e bizi ısıtma ve aydınlatma görevi vermiş. Güzel Dünyamız hiç şaşırmadan Güneşâ€™in etrafında dönüp duruyor. Bulutlar, Dünya’nın dört bir yanına yağmur taşıyor. Biz de namaz kılarken aslında bütün varlıklar gibi görevimizi yapıyoruz, dedi babası.
Ali, görevini yerine getirdiği için çok mutluydu. Allah’a ibadet ettiği için kalbi huzur doluydu.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Namaz Kılmayı Seviyorum” kitabıyla çocuklar, namaz kılmanın önemini öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.




Dinimi Öğreniyorum / Allah'ın Güzel İsimlerini Biliyorum

Sevgili Çocuklar,

Allah’ın isimlerini öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Allah’ın Güzel İsimlerini Biliyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde Allah’la ilgili pek çok sorunun cevabını bulmuş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Çiğdem, ailesiyle birlikte uzun zamandır görmedikleri memleketine gidiyordu. Arabanın camından dışarıya baktı. Her şeyin birbirini tamamladığı güzeller güzeli bir tablonun içindeydi sanki. Bütün bu güzellikleri, Allah yaratmıştı. Bu bize Allah’ın ne kadar büyük olduğunu gösteriyordu. Allah; temizleyen, süsleyen ve doyurandı.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Allah’ın Güzel İsimlerini Biliyorum” kitabıyla çocuklar, Allah’ın güzel isimlerini öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.




Dinimi Öğreniyorum / Cenneti Merak Ediyorum


Sevgili Çocuklar,

“Kimler Cennete Gider?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Cenneti Merak Ediyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde cennetle ilgili pek çok sorunun cevabını bulmuş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rabia ve dedesi şırıl şırıl akan suyun kenarında sohbet ediyorlar. Dedesi birbirinden güzel öykülerle Rabia’ya ahireti anlatıyor: “Sevgili Peygamberimiz, ‘Dünya, ahiretin tarlasıdır.’ diyor. Çiftçiler toprağa tohumlar ekiyor. Sonra onlar yetişiyor. Bir tohumdan binlerce tohum oluyor. Biz de dünyada iyilikler yapıyoruz. O iyilik tohumları, ahiret hayatında bizim için binlerce güzellik hazırlıyorlar.”

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Cenneti Merak Ediyorum” kitabıyla çocuklar, hiçbir şeyin yok olmayacağını, yapılan iyiliklerin ödüllendirileceğini, kötülüklerin de cezasız kalmayacağını öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.



Dinimi Öğreniyorum / Dua Etmeyi Biliyorum


“Dua nedir, nasıl yapılır?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Dua Etmeyi Biliyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde duayla ilgili pek çok sorunun cevabını bulmuş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yıldızların parıl parıl parladığı bir gece, cam kenarında küçük bir kız dua ediyor:
“Rabbi yessir. Vela tuassir. Rabbi temmim. Bilhayr.” Bu tatlı kızın adı Sare.

Sare, her zaman Allah’a dua ediyor. Bir işe başlarken, işi bitirirken, yatarken, kalkarken, acıktığında ve susadığında… Dua ederken hem rahatlıyor hem de dualarına cevap verildiğini biliyor. Çünkü Allah’ın herkesin iyiliğini istediğine inanıyor.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Dua Etmeyi Biliyorum” kitabıyla çocuklar, Allah’ın dualarımızı her zaman duyduğunu ve dualarımıza nasıl cevap verdiğini öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.




Dinimi Öğreniyorum / Melekler Beni Seviyor


Sevgili Çocuklar,

“Melek nedir ve neler yapar?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Melekler Beni Seviyor” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde meleklerle ilgili pek çok sorunun cevabını bulmuş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çiçeklerin mis gibi koktuğu, rüzgârın hafifçe estiği serin bir yaz gecesiydi. Murat, ailesiyle birlikte bahçede otururken Allah’ın yarattığı güzellikleri düşünmeye başladı. Yıldızlar, gezegenler, bitkiler, hayvanlar… Sonra birden aklına melekler geldi. Bunca güzellikleri gözleriyle görebilirken melekleri göremiyordu. Babasına melekler hakkında sorular sormaya başladı.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Melekler Beni Seviyor” kitabıyla çocuklar, meleklerin bizim en yakın dostlarımız olduğunu ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.




Dinimi Öğreniyorum / Oruç Tutmayı Seviyorum


Sevgili Çocuklar,

“Oruç nedir? Ne zaman tutulur?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Oruç Tutmayı Seviyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde oruçla ilgili pek çok sorunun cevabını bulmuş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elif, odasında iftar vaktini beklerken bizlere Ramazan ayının güzelliklerini ve oruç ibadetinin faydalarını anlatıyor. Oruç tutmak bize sabretmeyi ve şükretmeyi öğretiyor. Açların, susuzların, kimsesizlerin neler hissettiğini anlamamızı ve onlar için zekât vermemizi sağlıyor.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Oruç Tutmayı Seviyorum” kitabıyla çocuklar, Ramazan ayını tanıyacak ve oruç tutmanın ne kadar önemli bir ibadet olduğunu öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.



Dinimi Öğreniyorum / Peygamberimin Kim Olduğunu Biliyorum


Sevgili Çocuklar,

“Peygamber ne demektir? Peygamberimiz kimdir?” sorusunun cevabını öğrenmek, hem de öykü okuyarak dinlenmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se, “Peygamberimin Kim Olduğunu Biliyorum” kitabı tam size göre. Bu kitabı bitirdiğinizde peygamberle ilgili pek çok sorunun cevabını bulmuş olacaksınız… Sade, anlaşılır dili, örneklerle desteklenmiş açıklamaları, sevimli resimleriyle bu kitabı okumaya var mısınız?


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güneşin yeryüzüne gülümsediği, yazdan kalma bir sonbahar günüydü. Hilmi ve ailesi piknik yapıyorlardı. Hilmi harıl harıl çalışan arıları ve karıncaları gördü. Diğer varlıkları da düşündü; her şey hiç şaşırmadan kendi görevini yapıyordu. Sonra insanları düşündü; görevlerimizi yerine getirebilmek için bir öğretmene ihtiyacımız vardı. Anne ve babasından, bizim öğretmenimizin Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) olduğunu öğrendi.

Dinimi Öğreniyorum serisinin “Peygamberimin Kim Olduğunu Biliyorum” kitabıyla çocuklar, Allah’ın elçisi olan Peygamberimizin iyiyi ve doğruyu bulmada bize yol gösteren bir öğretmen olduğunu öğrenecekler. Keyifli hikâyesi, sevimli resimleri, sade ve anlaşılır diliyle çocuklar bu kitabı çok sevecekler.


Çocuk kitapları

MollaCami.Com