Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Otizmin tedavisi var

Her 150 çocuktan biri otizme yatkın olarak dünyaya geliyor ve mevcut çevre koşullarından olumsuz etkileniyor. Otizm konusunda tüm dünyada farklı tedaviler ve diyetler tartışılıyor. Ancak bir otistik çocuk babası olan Nükleer Tıp Uzmanı Uzman Dr. Cem Kınacı "otizmin tedavisi var diyerek" müjdeli haberi herkese haykırıyor. İşte otizmle ilgili atılmış en önemli tedavi yöntemi olan DAN Protokolü ve otizmle alakalı bilinmeyenler.

Yaşam boyu süren, tedavi edilemeyen bir engel' olduğu düşüncesine inat, canlı bir kanıt olarak duruyor otizminli çocuklar karşımızda. Ve Nükleer Tıp Uzmanı Uz. Dr. Cem Kınacı "otizmin tedavisi var" diyerek bir umut ışığını alevliyor. Dr. Cem Kınacı, otizmle ilgili çalışmaları sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da ses getiren bir isim. DAN protokolünü otizmli çocuklara uygulayan Kınacı, aynı zamanda otistik bir çocuk babası. Dr. Kınacı'nın uyguladığı tedavi, son birkaç yılda geliştirilen otizmin bilimsel ve etkili tedavi yöntemlerini içeren DAN protokolü ile birlikte 'Ata Kınacı Protokolü' adı altında oğluna uyguladığı yöntemleri de içeriyor. Ağır metallerin beyinde birikmesi sonucu özellikle çocuklarda başta otizm olmak üzere birçok zihinsel sorun oluşuyor. Uluslararası Otizm Enstitüsü'nün Türkiye'deki tek üyesi olan nükleer tıp uzmanı Dr. Cem Kınacı, otizmin sadece zihinsel değil, sindirim sisteminde başlayıp beyin hasarı ile devam eden tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtiyor.


Dr. Kınacı, hastalığın tedavisinde son yıllarda yüksek basınçlı oksijen tedavisinin etkili olarak kullanıldığını da açıklıyor. DAN protokolünden bi haber olan aileler kadar bu tedavi yönteminden haberdar olan otistik çocuk aileleri de var. Onlardan biri de Nurşen Hanım. Oğlu Enes'in otistik olduğunu öğrenince önce bütün dünyası başına yıkılmış ama yılmamış. Otizmin tedavisi olup olmadığını araştırmaya koyulmuş. Ağır metalleri vücuttan atarak eksik olan maddeleri tamamlayarak uyguladıkları DAN protokolü Hançer ailesinin yüzünü güldürmüş. Ve Enes iyileşme belirtileri göstermeye başlamış. Nurşen Hançer oğlu Enes'teki düzelmeleri fark edince DAN protokolünü bütün otistik çocuk sahibi olan ailelere öğretmek istemiş. Ve Nurşen Hanım gibi otistik evladı olan aileler birleşip Otizmle Mücadele Eden Aileler Derneği'ni kurmuş. Şimdi bu dernek ile diğer otizmi olan çocuklara ulaşmayı ve DAN protokolü tedavisini herkese anlatmayı amaçlıyorlar.
TGRT Haber


Çocuk Hastalıkları

MollaCami.Com