Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kişilik oluşumunda okul öncesi eğitimin rolü

Okul öncesi eğitimin çocukların sosyal ve duygusal gelişimine katkısı ve okul yaşamları ile yetişkinlik dönemlerine yansımalarıyla ilgili ilginç bir çalışma...


Çocukların zihinsel ve kişilik gelişiminin 0-6 yaş arasında tamamlandığı ve bu süre içinde öğrenilen tüm davranışların hayatını kapladığı gerçeğinden yola çıkan Pendik Gündönümü Anaokulu, çocuklarımıza doğru ve mutlu yaşamın sırrını küçükken öğretiyor.

Okul öncesi eğitimin amacı, çocukların kişiliğinin ahenkli bir şekilde gelişmesini sağlamaktır. Çocuklar evde yapamadıkları faaliyetleri anaokulunda gerçekleştirirken, yaratıcı yönlerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmak açısından da büyük önem taşıyor.

Avrupa ülkeleri okul öncesi eğitimin bilincine çoktan varmış gerekli altyapıyı devlet tekelinde uygulamaya koymuştur. Tarihimizde 0-6 yaş eğitimin önemini tarih kitaplarında okurken şu an günümüz Türkiye’sinde %15’lik bir oran maalesef bu konuda yeterli tedbirlerin alınmadığını acı bir şekilde ortaya koyuyor.

Okul Öncesi Eğitimin daha yaygın hale gelmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilinçlenmesi için Eğitimci Gülten Demircan’ın sunumuyla 2 Nisan Perşembe günü saat: 16.00’da “Okul Öncesi Eğitimin Önemi” başlıklı bir seminer verecek.

Daha güzel bir yarın, bugünün çocuklarının doğru yetişmesiyle kazanılır. İnsanlık, bugünün çocuklarının ahlaklı yetişmesiyle kurtulur. Unutmayalım ki bugünün yetişkinleri dünün çocuklarıydı.


Çocuk Egitimi ve Gelişimi

MollaCami.Com