Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Herkesin yaptığı 5 büyük hata!

Herkesin yaptığı 5 büyük hata!



İSTERSENİZ yıllardır bilgisayar kullanan biri olun; bu 5 hatayı muhtemelen siz de yapıyorsunuz!

Yıllardır bilgisayar kullananlar bile, hacker’lara karşı hep aynı hataya düşebiliyorlar. Hal böyle olunca da, hacker’ların sisteminize girmesi bazen sadece birkaç saat ve hatta daha kısa bile sürebiliyor.

İşte her şeyi bildiğini düşünenlerin bile çoğunlukla düştüğü 5 hata:
1. Yamaların yeterli olduğunu düşünmek: Siz istediğiniz kadar Windows yamalarını yükleyin; hatta kullandığınız önemli yazılımları güncelleyin, yama yükleme işlemleri çoğunlukla kusursuz değildir ve tüm bilgisayarlar ve yazılımlar başarıyla güncellenmeyebilir. Güncelleme eksiksiz olsa bile, bu sayede tüm sisteminizin güvende olmadığını bilmelisiniz. İnternet ya da yabancı dosyalardan gelen tehlikeler her zaman için, güncel bir sistemi bile tehdit edebilir.


2. Hangi uygulamaların çalıştığını bilememek: Birçok kullanıcı, bilgisayarlarında hangi yazılımların çalıştığını bilmiyor. Yeni bilgisayarlar, sayısız, ihtiyaç duyulmayan yazılımla yüklü geliyor ve kullanıcı da bunlara yenilerini ekliyor. Varlığından haberiniz bile olmayan bir programı nasıl yöneteceğiniz ise büyük bir soru işareti. Bu programların çoğu, dev boyutta ve bilinen açıklara veya kasten yerleştirilmiş açıklara sahip olabiliyorlar. Güvenli bir ortam için bilgisayarlarınızda nelerin çalıştığını bilmelisiniz.


3. Anormallikleri görmezden gelmek: Hacker’lar ya da virüsler fark edilmeden sistemlere girebilse de anormal bir şey yapmadan sizi etkilemeleri güçtür. Hacker’ların ağda dolaşmaları, normalde birbiriyle iletişim kurmayan bilgisayarları birbirlerine bağlamaları gerekecektir. Birçok kullanıcı, hangi etkinliklerin normalin üzerinde olduğunu çoğu zaman fark bile edemiyor.


4. Parola güvenliğini ihmal etmek: Hepimiz, genellikle parolalarımızın güçlü olduğunu düşünürüz ancak aslında bu gerçek olmayabilir. Eğer gerçekten güçlü bir parola isteniyorsa, tahmin edilemeyecek, çoğu zaman anlam bile taşımayan harf - rakam kombinasyonları denenmelidir. Ancak kullanıcılar hatırlayabilecekleri parolaları kullanıp bunun güvenli olduğu yanılgısına düşebiliyor.


5. Kendi kendini kontrol altında tutamamak: En zayıf halkanın kullanıcı olduğu her zaman söylenir. Siz her türlü önlemi eksiksiz bir biçimde alsanız bile, gelen bir e-postadaki bağlantıya tıklamaktan kendinizi alamayabilirsiniz. Eğer bu bağlantı kötü niyetli bir siteye yönlendirme yapıyorsa, o zaman aldığınız tüm önlemler de, tek bir tıklama ile yerle bir olabilir...


Kullanıcıların çoğu, 10 sene önce popüler olan zararlı e-posta eklerinden haberdar olsa da web sitelerinden ve web sitesi reklamlarından, Facebook uygulamalarından gelecek zararlılardan bihaberler. Kullanıcılar, sahte bir antivirüs ile gerçeği arasındaki farkı anlamayabiliyorlar (Chip online)

Yeni Asya Gazetesi

Tesekkurler kardesim

Teşekkurler hocam.birde link ve yonlendırmelerde adres satırında;gıdılmek ıstenılen sıtenın adresının yazılı olması gerekır.aksı halde farklı sıtelere yonlendırme olabılır..her actıgımız sayfaya verı gırmeden adresın dogru olup olmadıgına bakmalıyız..


Bilimsel makaleler

MollaCami.Com