Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bildiklerimizi paylaşalım mı?

Bal bünyesinde Clostridum botulinum isimli bakteriyi barındarmaktadır. Genç ve erişkin insanlarda bağışıklık sisteminin gelişmiş olmasından dolayı birey bu bakteri ile başedebilir. Ancak 1 yaşından küçük çocuklarda bağışıklık sistemi henüz gelişmediği için verilmesi sakıncalıdır. Ve beklerde bebek botulizmi hastalığına sebep olmaktadır. Bebek botulizmi ise C. botulinum sporlarının bebek bağırsak sisteminde koloni oluşturması ve toksin oluşturması ile meydana gelir Bebek botulizminin klinik belirtileri normal gelişme periyodundan sonraki kabızlıktan ibarettir. Daha sonrasında zayıf beslenme, uyuşukluk, zayıflık, toplanmış ağız salgısı, feryat etme veya değişik ağlamalarla devam etmektedir. Kafa kontrol kaybı göze çarpmaktadır. Tavsiye edilen tedavisi başta desteklenmiş bakımdır. Antimikrobiyal tedavi tavsiye edilmemektedir.

Big bang yani büyük patlama 10 üzeri - 35 saniyede gerçekleşen bir olaydır. Ve daha önce bu kadar kısa zaman diliminde gerçekleşen bir olaya rastlanmamıştır. Big bang bu zaman zarfından daha kısa veya daha uzun zamanda gerçekleşseydi ya gezegenler ve galaksiler oluşamayacak ya da evren içine çökecekti.

Ne kadar ilginç bilgiler varmis.. Paylasim için saolun.. Takip edecegim bir topic olmus..


Ne kadar ilginç bilgiler varmis.. Paylasim için saolun.. Takip edecegim bir topic olmus..

İlginiz için teşekkür ederiz kardeşim. İnşallah devamı siz kardeşlerimizin de katkılarıyla gelecek.

Su siralar baya bir yogun oldugum için kendim düsünmekten ziyade sizlerin yaptigi güzel paylasmlara cevap vermekle yetiniyorum. Vaktim oldugunda (Allah'in izni ile) arastirmalar yapip sizlerle paylasacagima emin olabilirsiniz..

Selam ve dua ile..

1-) Avrupa'da laboratuarlarda yapilan arastirmaya göre Zemzem suyu diger
sulara göre cok daha az kükürt tasimaktadir.

2-) Yine ayni arastirmaya göre diger sulara göre cok daha besleyicidir ve
cok daha fazla mineral barindirmaktadir.

3-) Kaynagi henuz bulunamamistir.
Nereden geldigi su anki teknolojiye göre bile bilinemiyor.
(Yakinlarinda hicbir kuyu yok ve denize de 80 km uzaklikta.
Bu sartlarda suyunu denizden veya baska bir kuyudan almasi imkansiz.
Nasil oluyor da yillardir suyu bitmiyor, bunu kimse bilmiyor.)

4-) Acligini gidermek için icen kisinin acligini,
susuzlugunu gidermek icin icenin susuzlugunu giderir.

5-) Sadece 1,5 metre derinligindeki ufacik bir kuyudan cikan su,
hac mevsimi boyunca milyonlarca hacinin tum su ihtiyacini karsilamaktadir
ve hicbir zaman ne azalma ne de kuruma göstermemektedir.

6-) Dunya Saglik Orgutu (WHO)'nun raporlarina gore Dunya'daki en icilebilir
ve saglikli sulardan biri.

7-) Amerika'da yapilan test sonuclarina gore Dunya`da icinde mikroorganizma
ve bakteri bulundurmayan TEK su zemzem suyu.



***


Bir sir da bizden olsun:

> Zemzem suyu asla idrara karismamaktadir <

Çok güzel bilgiler ya Gölge kardesim tesekkürler..

C.H. bir gün bunlari zemzem kuyusunun basinda yanimizdaki arkadaslara anlatmayi nasib eder insaAllah..

GDO ile ilgili haberler yapılırken genelde hep ekranlarda dometesleri görüyoruz. Bunun nedeni olarak da hep domatesleri suçluyoruz bunlarda GDO var diye ve uzak duruyoruz onlardan. Aslında şu anda tüm Dünya için konuşursak GDO lu domates üretilmemektedir. İlk GDO çalışmaları domatesler üzerinde yapılmış ve başarıya ulaşılmıştır ama bir süre sonra üretimi durdurulmuştur.Yani gönül rahatlığı ile domates yiyebilirsiniz. :)

insanlar üzerinde hormonlu gıdalar GDO lu gıdalardan daha fazla olumsuz etkiye sahiptir. Bunun nedeni ise GDO lu ürünlerde geriye dönüş vardır. Tabi eğer tohumlar tozlaşma yoluyla diğer bitkileri döllemediyse. Fakat hormonların bizim kimyamız ve fizyolojimiz üzerine etkileri daha uzun sürelidir. Ve vücudun normal hormon dengesini ve bağışıklık sistemini bozmaktadır. Burda GDO lara masum demiyoruz tabi ki ama hormonlara göre daha az zararlı olduğunu ve zararın telafi edilebilir olduğunu söylemeye çalışıyoruz.




Bürger hastalığı orta ve küçük çaplı atar ve toplar damarların sigaraya bağlı olarak gelişen tıkayıcı hastalığıdır. Damarlar bir çeşit iltihabı pıhtı ile tıkanır ve özellikle parmaklara giden kan akımı azalır ve sonuçta parmaklarda şiddetli ağrı, bir türlü iyileşmeyen yaralar ve kangren ortaya çıkar.

Hastalık genellikle 20 ile 40 yaşlarında başlar. Bürger hastalığında ayak ve elde özellikle istirahatte şiddetli ağrı ve yaralar vardır. Burger hastalığının ana sebebi sigaradir. Sigaralı ortamda bile bulunulmaması gerekir. Aşırı sigara tüketen orta yaşlı erkeklerde görülür.

Bildiklerimizi paylaşalım mı ?

Yaptığınız değerli, bilgi verici ve oldukça verimli çalışma,açıkla ve
öğretici niteliktki yazılarınızı dikkatlice okuyup, takdir ettim. ALLAH (.c.c)
razı olsun, emeğinize sağlık.

Rabbim cemi cümlemizden razı olsun kardeşim.. İnsan kendini yeniledikçe yeni şeyler öğrendikçe daha mutlu ve daha yararlı hissediyor kendini. Bizim de tek istediğimiz bu mutluluğu sizlerle paylaşmak. Siz değerli kardeşlerimizden de katılım olursa daha mutlu oluruz.

teşekkürler degerli gözyaşı sayende bilgileniyoruz


teşekkürler degerli gözyaşı sayende bilgileniyoruz

İlginiz için ben size teşekkür ederim şifaotu kardeşim. Diğer kardeşlerimizin de katılımıyla inşallah bilgilerimiz daha da artacaktır. ;)

Bağırsaklar ve mide yoğun bir otonom sinir ağıyla sarıldığından, maruz kalınan hâdiselerin stres ve yıpratıcılığı doğrudan bağırsaklara etki etmekteymiş.


Bilim ve Teknoloji

MollaCami.Com