Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bildiklerimizi paylaşalım mı?

Aslında her hücremizde hem beyin, hem bağırsak, hem karaciğer, hem de diğer bütün hücrelerin görevini yapabilecek genetik program, cihaz ve kabiliyetler bulunmasına rağmen, beyin hücresi sadece kendisine düşeni, bağırsak hücresi sadece kendine ait fonksiyonları, karaciğer hücresi de sadece kendisine verilen görevleri yapmakta, diğer görevleri DNA’lardaki bazı kısıtlamalar ve örtülmeler sebebiyle engellenmektedir. Diğer organların hücrelerini de bunlar gibi düşünebiliriz. Bunu bir toplumdaki vazife dağılımına benzetirsek, herkesin doktorluk, mühendislik ve öğretmenlik yapabilecek potansiyelleri var. Ancak bazıları sadece doktorluk, bazıları sadece mühendislik, bazıları ise sadece öğretmenlik yapmaktadır. İşte vücudumuzdaki hücrelerde de benzer bir vazife dağılımı söz konusudur.

ALINTI

en kısa ruya 7 sn diye biliyorum ben..

değşk şeyler ögrendm gerçektn.sağln :)

ßuram ßuram ßiyoLoji kokuyor ßurası :D :D

Gözyaşı kardeşim emekLerine sağLık . Sayende eksik ßiLdiğimiz veya ßiLmediğimiz konuLarı görüyoruz.Diğer kardeşLerimizin de eLLerine sağLık...

Gerçekten bilmediğimiz ne kadar çok şey var daha doğrusu "biz hiç bir şey bilmiyoruz" ::)

Rabbimize hamdü senalar olsun, akıl nimeti bahşetmiş bizlere fikir vermiş, ılmi istemeyi, ılim aşkınıda ziyadeleştiriversin ::)

Rüya meselesinde aklıma şu geldi düşünün Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) miraca çıkıp döndüğünde yatağı hala sıcacıkmış ruh meal ceset olduğu halde ::) Bizler uykuya daldığımızda zaman içinde zaman yaratan Rabbim, 2-3 yada 7 saniyede bizlerin neleri görmesini takdir edebilir ::)

Gözyaşım sağolasın böyle faydalı bir başlık açtığın için :)


değşk şeyler ögrendm gerçektn.sağln :)

Siz de sağolun faideli olabildiysek ne mutlu bize. İnşallah sizlerin de katılımınızı bekleriz

EfsuN
ßuram ßuram ßiyoLoji kokuyor ßurası

Gözyaşı kardeşim emekLerine sağLık . Sayende eksik ßiLdiğimiz veya ßiLmediğimiz konuLarı görüyoruz.Diğer kardeşLerimizin de eLLerine sağLık...

anise

Evet haklısınız EfsuN kardeşim sanırım ihtisas alanım olduğu için :)
Diğer ilimlerde de öğrendiklerimizi paylaşalım daha çok şaşırtalım inşallah.
Sizin de gözlerinize sağlık kardeşim. İlginiz için teşekkür ederiz.

Gerçekten bilmediğimiz ne kadar çok şey var daha doğrusu "biz hiç bir şey bilmiyoruz"

Rabbimize hamdü senalar olsun, akıl nimeti bahşetmiş bizlere fikir vermiş, ılmi istemeyi, ılim aşkınıda ziyadeleştiriversin

Rüya meselesinde aklıma şu geldi düşünün Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) miraca çıkıp döndüğünde yatağı hala sıcacıkmış ruh meal ceset olduğu halde Bizler uykuya daldığımızda zaman içinde zaman yaratan Rabbim, 2-3 yada 7 saniyede bizlerin neleri görmesini takdir edebilir

Gözyaşım sağolasın böyle faydalı bir başlık açtığın için

Haklısınız anise kardeşim gerçekten hiçbirşey bilmiyoruz. Rabbim akıl nimetini doğru yolda kullanıp her daim Hakka ulaşmayı nasib etsin inşallah.
Biraz da olsa faideli olabiliyorsak ne mutlu bize.
Rabbim hayır yolundan ayırmasın hiç birimizi.

Bildiğimiz üzere her ilin bir alan kodu vardır örneğin Ankara'nın 0312'dir ama 0313 ile başlayan bir il kodu yoktur 0312 den sonra 0316 ile Amasya gelir. Bu diğer bütün iller içinde böyledir. Bunun sebebi Türkiye'de ilk olarak telefon numaraları 5 haneliydi fakat daha sonra numara yetmeyince 6 haneye en sonunda da 7 haneye geçilmiş ve her ile bir kod tayin edilmiştir toplam 9 hane olmuştur telefon numaraları. Ve nüfusu hızla artan İstanbul ise iki bölgeye ayrılmış ve iki farklı alan kodu (0212-0216) tayin edilmiştir. Eğer gelecekte diğer illerde de nüfus artışı fazlalaşırsa bu arada kalan alan kodları -örneğin ankara ve amasya arasındaki 313,314,315gibi- o bölgelere verilecektir örneğin Ankara yakın bir zamanda ikiye bölünecek ve ikinci bölgenin alan kodu 0313 olacaktır. Ve Ankara'yı ikiye bölecek hatta büyük ihtimal Mamak-Sincan demiryolu hattı olacaktır. İstanbul Boğazı'nın kenti ikiye bölmesinde olduğu gibi.

Buraya kadar tamam peki neden 7 hane ve 9 haneli telefonlarda ısrar ediliyor ve 8 ve 10 haneye geçilmiyor. Efsun kardeşim kusura bakma burası da biraz Biyoloji kokocak :)
Çünkü kısa süreli bellek dediğimiz ve 20 saniyelik hafıza merkezimiz 7 +-2 haneden oluşan ifadeleri depolayabiliyor. Bu yüzden 9 haneden yukarısına geçilmiyor. Dikkat edin aynı şey plaka kodları içinde geçerlidir. :) ;)

Orta Asya Türkleri'nde misafire ikram çok önemliydi ve yapılması zorunluydu. Bir kimse bir eve misafirliğe gittiğinde kendisine ikramda bulunmayan ev sahibine dava açabiliyor ve davayı kazandığında ev sahibinin hayvanlarını ve eşyalarını alabiliyormuş.


Efsun kardeşim kusura bakma burası da biraz Biyoloji kokocak :)


EstağfiruLLah ::) Geometri den sonra geLen en sevdiğim dersti :D ŞansLısınız ihtisas aLanınızmış :)

ikiziniz olmadığı sürece vücut kokunuz sadece size özeldir ve benzeri yoktur. Bebekler bu yüzden annelerinin kokularını diğerlerinden ayırd edebilirler.

Kuzey kutbundan yaşayan balıklardan alınan ve balığın donmasını önleyen genler çileklere aktarılarak çileklerin donması önlenmektedir. Ve bu GDO lu çilekler genellikle gerçek tadını ve kokusunu göstermezler. Bir balık gibi kokarlar ve tatları yoktur. Kırmızı olmasının sebebi ise hormonal değişimlerdir.

Nezleye sebep olan virüs sıcağı sevmez ve bu yüzden vücudun soğuk olan ve sıcaklığı 33 derece olan burun bölgesini tercih eder. Burunun mukoza tabakasına yerleşerek ya burun tıkanıklığına ya da burun akıntısına neden olur.

cok ilginc seyler

ellerinize saglik

ilgi ile takip edecegim..


cok ilginc seyler

ellerinize saglik

ilgi ile takip edecegim..

İlginiz için teşekkürler sila kardeşim sizlerin de katılımınızı bekliyoruz inşallah.

Yıldırımın içinden geçtiği hava 30000 dereceye kadar ısınır ve bu 1 milisaniyeden daha kısa süre içinde gerçekleşir. Havanın bu şekilde aniden ısınması, çevredeki insanların ayaklarını yerden kesecek bir şok dalgası oluşturur.


Bilim ve Teknoloji

MollaCami.Com