Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu reklama sakın tıklamayın!




Bilindik markaların sahte web sitelerini yapan dolandırıcılar birçok kişiyi dolandırdı.


Bilindik markaların sahte web sitelerini yapan dolandırıcılar birçok kişiyi dolandırdı.



Mağdur vatandaşlardan gelen şikayetlere göre; bir cep telefonu markasının sahte web sitesini yapan dolandırıcılar internette yayınladıkları cazip telefon reklamları ile tüketiciyi çekiyor. Reklama tıklaması ile internet sitesine giriş yapan vatandaşın ise başına gelmeyen kalmıyor.


İnternetteki dolandırıcılık yöntemlerine gün yok ki bir yenisi daha eklenmesin. Şikayetvar.com'a gelen şikayetlere göre ünlü cep telefonu markalarının sahte internet sitesini hazırlayan dolandırıcılar türlü cazip reklamlarla tüketiciyi siteye çekiyor ve kart bilgilerini alarak dolandırıyor. Sitenin sahte olduğunun farkına varmayan vatandaşlar uygun fiyattaki cep telefonu alabilmek için tüm bilgilerini veriyor ve bundan sonra da başına gelmeyen kalmıyor. İşte yaşanan mağduriyetlerden bazıları:


Bir Tık İle Dolandırıldı



"İnternette dolaşırken 1.200 TL değerindeki cep telefonunun yapılan bir kampanya ile 280 TL'ye düştüğünü belirten reklamı gördüm. Markaya ait gibi gösterilen reklama tıklayarak bir siteye yönlendirildim. Bilindik bir cep telefonu markasının sitesi gibi hazırlanmıştı. Resmen o markanın sitesini kopyalamışlar. Cep telefonunu alabilmek için tüm bilgilerimi kart bilgileri de dahil verdim. Cep telefonu gelmeyince şüphelendim ve sitenin sahte olduğu bilgisini aldım. Siteyi savcılığa verdim."


Sahte Ürün Gönderiyorlar



"Bir sosyal paylaşım sitesinin yan tarafında çıkan reklamlara tıkladım ve bir siteye yönlendirildim. Ünlü bir markanın sahte sitesini yapmışlar. Sahte siteye kandım ve cep telefonu siparişi verdim. Sipariş verdiğim telefonun aksine sahte bir cep telefonu gönderdiler. Firmaya ulaşmaya çalışıyorum fakat telefonlarıma çıkmıyorlar."


Ne Yapmalı?



Sahte internet siteleri nedeni ile dolandırılan birçok vatandaşın olduğuna dikkat çeken Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, internet kullanıcılarına şu uyarılarda bulundu:


"Tanınan bir markanın gibi görünen ancak aslında olmayan sitelerdeki reklamlara dikkat edin. Dolandırıcılar sahte internet siteleri ile yasal veya bir kurum gibi davranarak hesap bilgilerini çalmaktır. Yanlış bir bağlantıya tıkladığınız zaman gerçekten cep telefonu firmasının internet sitesine girdiğini sanan kullanıcı, aslında sahte siteye yönlendiriliyor.


Burada ürün alırken verdikleri kredi kartı numarası, şifre, kimlik numarası gibi kişisel bilgileri alan dolandırıcılar vatandaşları dolandırıyor. Kişisel bilgileri paylaşmadan önce sitenin güvenli olup olmadığı araştırılmalı iletişim bilgileri sipariş verilmeden önce araştırılmalı doğruluğundan emin olunmalı. Güvenilir bir web sitesi daha kaliteli içerik ve ziyaretçiye sahip sitedir.


Bu kriterde internet kullanıcıları ile olacak iletişimde güven sağlayabilmek için erişilebilirlik, kullanılabilirlik ve görsellik gibi kriterlere dikkat edilmelidir. Sahte web siteleri yasal web sitesi izlenimi yaratır ve sahte giriş şekilleri veya tehditlerle sizden önemli bilgileri vermenizi ister, talimatlara uymamanız halinde sizi hesaplarınızın sonlandırılacağı ile tehdit eder. Bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olunuz."



Samanyolu Haber


Bilim Haberleri

MollaCami.Com