Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İntikâlinden İlgâsına Osmanlı'da Hilâfet / Dr. Hasan Gümüşoğlu



İntikâlinden İlgâsına Osmanlı'da Hilâfet

Dr. Hasan Gümüşoğlu
Kayıhan Yayınları

Osmanlı'ya hilâfet hangi padişahın döneminde geçmiştir? Osmanlı hilâfet makamını kullanmış mıdır?

Hilâfet Osmanlı'da olmasaydı 600 küsur yıl süren imparatorluk, bu kadar uzun bir ömre sahip olabilir miydi? Ya da daha da kısa mı sürerdi?

İşte bu gibi soruların cevaplannı bir solukta okuyacağınız müthiş bir araştırmanın ürünü olan bu eserde, olaylar yeniden yorumlanmaya çalışılmıştır. Osmanlı, Kureyş'e (Arap ırkına) mensup olmadığı için Hilâfet'in Türklerden alınarak Araplara yeniden verilmesi gündeme gelmiştir.

Osmanlı'nın aleyhine Batılılarla işbirliği yapan bazı Araplar, Osmanlı'nın Hilâfetinden sonra kendilerini Avrupa devletlerinin sömürgesi altında bulmuşlar, adeta onların vilayetleri haline gelmişlerdir.

Osmanlı tecrübesi altında, asırlarca hiç bir sıkıntı çekmeyen Hristiyan ve Yahudiler bugün Arapları kendi nüfuzlarında tutmalarına rağmen Ortadoğu'da yaşananlar bütün vicdanları sızlatır durumdadır.

Bu eserde, üzerinden bir insan ömrü geçmesine rağmen hâlâ gündemini koruyan Hilâfet ve Halifeliğin seyri, belgeler ışığında değerlendirilmiş, okuyucularımızın istifadelerine sunulmuştur.


Araştırma-İnceleme kitapları

MollaCami.Com