Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Adrenalin kaldığı yerden devam edecek





GT86 Toyota’nın 50 yıllık spor otomobil birikimini yeniden asfalta taşıyor. Spor otomobilde tutkunun yeni adı olan arkadan itişli Toyota GT86, sürücüsü ile bütünleşerek gerçek, saf, heyecan veren ve eğlenceli sürüş keyfini yaşatmayı vaad ediyor. Merakla beklenen GT86, artık Türkiye’de pazarındaki yerini alıyor.

Toyota’nın yeni tasarım anlayışıyla birlikte tutku ve heyecan verici otomobiller üretme isteğinin en yeni örneği olan GT86’nın Türkiye Lansmanı İstanbul Park’ta gerçekleştirildi. Özellikle spor otomobil meraklılarının sabırsızlıkla beklediği arkadan itişli Toyota GT86, Temmuz ayı içinde showroomlarda yerini alacak. Dünyada sadece Toyota’da sunulan önden yatay (boxer) motor ve arkadan itiş özelliklerinin hayat bulduğu sürücü odaklı GT86, aynı zamanda dünyanın en kompakt 4 kişilik spor otomobili olarak bütün dikkatleri üzerinde toplamaya aday.

TOYOTA GT86

İDEAL ORAN

Toyota GT86 sürücü ile bütünleşen bir spor otomobil. Toplam araç ağırlığı 1.239 kg olan GT86, 4.240 mm uzunluk, 1.775 mm genişlik, sadece 1.285 mm yükseklik ve 2.570 mm dingil mesafesi sunan kompakt boyutlarıyla segmentinde bir devrimin öncülüğünü üstleniyor.

Aracın yerden sadece 460 mm yukarıda olan ağırlık merkezi de dikkat çekiyor. 53/47 ön arka ağırlık dağılımı ile de hız ve kontrol için ideal oran yakalanıyor. Sürücünün aracı kendi vücudunun bir parçası olarak görmesi için ihtiyaç duyduğu ergonomi ve işlevsellik uzun araştırmalar sonucunda bugünkü seviyeye ulaştırılmış.

Dünyada bir ilk: Yatay D-4S Motor GT86’da

Toyota GT86’ın ön tarafındaki 200 HP güç üreten 2,0 lt benzinli boxer motor, dünyanın ilk yatay D-4S motoru olma özelliğini de taşıyor ve 205 Nm tork sunuyor. GT86’da 7,1 lt/100 km yakıt tüketimi ve 164 g/km CO2 salımı ile ekonomik ve çevre dostu sürüşe verdiği önemi de ortaya koyuyor. Motoru ile sınıfında en iyi güç/ağırlık oranına (167 hp/ton) sahip olan GT86, 230 km/s hıza ulaşabiliyor. GT86, 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle sunuluyor. 6 ileri otomatik şanzıman 0,2 saniyelik geçiş hızıyla dünyanın en hızlı tork çeviricisine sahip bulunuyor.

GT86’da ayrıca ABS ve devre dışı bırakılabilen VSC ile GT86’nın üstün aerodinamik özellikleri sayesinde sürücüler kişisel sürüş kabiliyetlerini ortaya çıkarma fırsatını da bulabiliyorlar. GT86’da sunulan VSC SPORT seçeneği ise dengeden ödün vermeden aracın dinamik sınırlarının keşfine imkân tanıyor. GT86’da heyecan veren bir diğer özellik ise, Toyota modellerinde bir ilk olarak gerçek bir spor otomobile yakışacak şekilde motor sesinin içeriden duyulacak şekilde tasarlanmış olması.


“SIRADAKİ TOYOTA’YI BEKLEYİN”

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, GT86’nın Toyota için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Özellikle tasarım konusunda radikal bir değişim içine giren Toyota, tutkulu ve çekici görünüme sahip otomobilleriyle çok daha geniş kitlelerin öncelikli tercihi olmayı hedefliyor” dedi. Bozkurt, ayrıca, “Toyota GT86 ile ‘Sıradaki Toyota’yı Bekleyin’ mesajını da geniş kitlelere veriyoruz” ifadesini kullandı.


MİRASI GÜNÜMÜZE TAŞIYOR

TOYOTA′NIN değişen tasarım anlayışının en yeni ürünü GT86, ultra hafif gövdesi, cezbedici dış tasarımı ve içeride ayrıntılara verilen önem ile sürüş keyfini en üst seviyede yaşatırken, spor otomobil zevkini de geniş kitlelerin erişimine sunuyor. GT86, kompakt boyutları, hafifliği ve ikonik tasarımı ile de farkını ortaya koyuyor.

Toyota’nın “Neo Functionalism” tasarım anlayışıyla üretilen GT86, sportif ve agresif tasarımının yanı sıra Toyota spor otomobil mirasının çağrışımlarını da günümüze taşıyor. “Neo Functionalism” tasarım anlayışında sürüş keyfi ile aracın estetik güzelliği aracın bir fonksiyonu olarak değerlendiriliyor. Toyota Sports 800 ile başlayan Toyota 2000 GT ve efsane Corolla AE86 ile devam eden Toyota’nın 50 yıllık spor otomobil mirasının yepyeni bir anlayışla yeniden şekillendirilmesi olarak nitelendirilen GT86, sıra dışı aerodinamik özellikleriyle dikkat çekiyor.

FİYAT: Toyota GT86, düz vites versiyonunda 52.900 Euro fiyat etiketiyle
Temmuz ayı ortalarında Türkiye pazarına sunuluyor. GT86’yı daha yakından incelemek için GT86 - Toyota Spor Otomobil - Toyota'nın Yeni Spor Otomobili - Toyota.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


LANSMAN/ RECEP BOZDAĞ


Arabalar

MollaCami.Com