Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ulaşılır fiyata kompakt bir MPV: Dacia Lodgy




MEDIA NAV multimedya sistemi; Dacia, Lodgy ile ilk kez multimedya sistemi sunuyor.

MEDIA NAV. Ön panele entegre edilmiş olan MEDIA NAV sisteminde bir yedi inçlik (18 cm) dokunmatik ekran bulunuyor. Basit ve kolay kullanımlı olan bu sistemde bir radyo, Bluetooth® eller serbest bağlantısı, audio akışı, ön tarafa takılı jak ve USB bağlantısı ile araç içi navigasyon yer alıyor.

Hız sınırlayıcı; Lodgy’de Dacia için yeni olan bir başka özellik daha bulunuyor. Hız sınırlayıcı, söz konusu özellik, sürücüye, aşmak istemediği bir maksimum sür′ati programlamasına imkân veriyor. Lodgy’de, arka park sensörleri bulunuyor.


Logan, Sandero ve Duster’dan sonra Dacia ürün gamına yepyeni bir oyuncu; Dacia, Lodgy ile MPV segmentine iddialı bir giriş yapıyor. Dacia Lodgy ile sıfır km bir MPV sahibi olmak çok daha kolay.

Lodgy 5 ve 7 kişilik iki versiyon ile pazara sunuluyor. Sıradışı boyutlar ve modülerlik sunan Lodgy, geniş bagaj hacmi ile sınıfının en iyileri arasında yer alıyor. Lodgy ile birlikte, Dacia ürün gamında daha önce yer almayan teknolojik ekipmanlar sunuluyor.

Bu ekipmanlardan bazıları; ön panele entegre edilmiş olan dokunmatik yedi inçlik ekrana sahip MEDIA NAV multimedya/navigasyon sistemi, hız sınırlayıcı ve arka park sensörleri.


USB ve bluetooth Dacia ürün gamında ilk kez standart olarak yer alıyor. Lodgy, başlangıçta iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor: 1.5 dCi 90bg beş ileri ve 1.5 dCi 110bg altı ileri vites.

Dizel motorların her ikisi de Dacia’nın eco² imzası ile uyumlu olup, son derece düşük yakıt tüketimine ve CO2 emisyonlarına sahip. 4.2 litre/100km (109g CO2/km) ve 4.4 litre/100km (116g/km). Lodgy, Fransa’da 9.900 Avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Lodgy, Avrupa’da Mayıs ayında satışa sunuluyor. Türkiye’de ise ilk gösterim, 2012 İstanbul Autoshow’da.

Satın alırken de, kullanırken de ekonomik

Lodgy’nİn bakımı da kullanım masrafları da uzun yağ değişim aralıkları, fren balatası ve lastik değişim aralıkları sayesinde düşük. Hava filtresinin her 80.000 km’de, motorin filtresi her 60.000 km’de değiştiriliyor. Lodgy 3 yıl veya 100.000-kilometre garanti ile satışa sunuluyor.

Farklı hava şartlarında gerçekleştirilen zorlu dayanıklılık testleri sayesinde 1.9 milyon kilometrelik mesafe herhangi bir aksama olmadan dinamik performans ve güvenilirlik ile kat ediliyor.

Güvenli ve sağlam bir tasarım

Lodgy, 4.50 metrelik uzunluğu ve 1.75 metrelik genişliği ile B-segmenti MPV’si fiyatına sunulan bir C-segmenti MPV’si olarak göze çarpıyor. Tasarım ekibi, Dacia’nın iki önemli özelliği olan kalite ve sağlamlığı ön plana çıkarmış.

Aracın kabini Dacia müşterilerinin markadan beklediği bütün temel özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Ön panel ise daha da çekici olan yeni, işlevsel ve daha modern bir tasarıma sahip. Standart sunulan elektrikli ön ve arka camlara ait düğmeler de pratiklik ve kullanım kolaylığı açısından kapılarda yer alıyor.

Lodgy beş veya yedi koltuklu olarak satışa sunuluyor.

Yedi koltuklu versiyonunda çıkarılabilir, bir üçüncü koltuk sırası bulunuyor. Lodgy’nin ferah iç mekânı, ekipman düzeyine bağlı olarak 20.5 ila 30 litre arasında saklama bölmeleri sunuyor.


Yeni Asya Gazetesi


Arabalar

MollaCami.Com