Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


1935 model traktör uçak gibi!






Antalya'nın Finike ilçesinde bir çiftlikte bulunan 1935 model traktörün hala çalışıyor olması görenlerin ilgisini çekiyor.
Mehmet Çakmak'ın haberi


Finike'nin Sahilkent beldesinde Mehmet Bahar'a ait çiftlikte kahyalık yapan Hüseyin Özgüç, yaptığı açıklamada, Mehmet Bahar'ın araçlara önem verdiğini, bakımlarını zamanında yaptırdığını ve bundan dolayı bir çok tarım araç ve gereçlerin tarihi bir misyon kazandığını söyledi.


Çiftlikte 77 ile 50 yaş arasında 5 adet traktörün bulunduğunu anlatan Özgüç, 5 traktörün model olarak çok eski olmasına rağmen hala çalıştıklarını belirtti. En eski traktörün John Deere marka 1935 model olduğunu dile getiren Özgüç, traktörün 1990'lı yıllara kadar pamuk tarlalarında, narenciye bahçelerinde kullanıldığını söyledi.


Şimdi de traktörün çalışır halde olduğunu ancak çevre şartlarının uyumlu olmaması nedeniyle depoda beklediğini ifade eden Özgüç, ''Bu traktör önce benzinle çalışır, daha sonra gaz yağına geçerdi. Gaz yağı bulunmaması ve yeni traktörlere göre kullanımının elverişsiz olması nedeniyle artık emekliye ayırdık. Ancak bugün tarlaya sürseniz, traktörümüz çalışır'' dedi.


Fuarlarda sergileniyor

77 yaşındaki traktörün çalışır olmasından dolayı vatandaşların da büyük ilgisini çektiğini anlatan Özgüç, tarım ile ilgili çeşitli fuar ve etkinliklerde sergilemek için talep geldiğini bildirdi.


Türk tarımın geçirdiği aşamaları göstermek amacıyla tarım ile ilgili fuarlarda ya da etkinlikler traktörü sergilediklerini belirten Özgüç, ''Yıllardır tarımla uğraşan insanlar fuarlarda traktörü görünce şaşırıyorlar. (Bu traktörler hala yaşıyor mu?) diyorlar. Düzenli bakımlarını yapınca bugünlere kadar yaşattık'' diye konuştu.


Özgüç, çiftlikte en az 50 yıllık tarım araç gereçlerinin de bulunduğuna dikkati çekti.


haber7


Arabalar

MollaCami.Com