Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Otomobilinizi alırken nelere dikkat etmelisiniz?

1. Mutlaka test sürüşü yapın. Hafta içi, yolların daha boş olduğu saatleri tercih edin ve mümkün olduğunca farklı yollarda kullanın. Sadece galeri etrafında tur atıp gelmeyin. Birkaç alternatif varsa, araçlar arasına çok zaman koymayın, mümkünse aynı gün deneme sürüşü yapın. Sağlık sorununuz var ise; örneğin sırtınızda, koltuğa, sürüş pozisyonuna ve rahat inip binebildiğinize dikkat edin. Omuzlarınızda sorun var ise, direksiyonun sertliğine dikkat edin. Galeri vermek istemeyebilir, ama arabaya kesin karar verdiğinizde bir test sürüşü daha talep edin.

2. Alacağınız araç amaçlarınıza uygun olsun. Örneğin, Aile arabası olarak alıyorsanız, bütün aile rahat yolculuk edebilecek misiniz?

3. Hobileriniz var ise, araba bu konuda uyumlu mu?

4.Otomobili değerlendirirken dikkat etmeniz gerekenler;

- Direksiyon
- Vites geçişleri
- Hızlanma ve frenleme
- Genel büyüklüğü
- Sürüş konforu ve gürültü seviyesi
- Koltuk ayarları
- Ön arka diz ve baş mesafeleri
- Bagaj ve eşya saklama bölmeleri
- Görünürlük; sürücü koltuğundan çevrenizi ne kadar görebiliyorsunuz?
- Eğlence sistemi; Radyo, Cd, Dvd, Mp3 sistemleri

SA
tabi bunların yanında bir de fiyat olayı var, ona da dikkat etmek lazım. Aşağıdaki özellikler de düşünüldüğünde 2.ele çok itibar etmemenizi tavsiye ederim. Varsın biraz pahalı olsun ama 0 olsun. En azından içiniz rahat olur. Ayrıca biraz araştırma yapın ve internet üzerinden araba satışı yapan siteleri keşfedin. şahsen ben bu siteler üzerinden alışverişimi gerçekleştirdim ve oldukça da memnun kaldım, başka bir yerde bulamayacağım derecede indirimler var, naçizane tavsiyemdir.


Arabalar

MollaCami.Com