Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bizimkisi Hem Organik Hem Bitkisel…Teslim Olun!

Bizimkisi Hem Organik Hem Bitkisel…Teslim Olun!

Bir öğlen üzeriydi, telefonum çaldı,arayan annemdi, “ölüyorum yetiş. ”dedi telefonun diğer ucundan. Hızla hastaneye yetiştirdik annemi, yürüyemiyor, yığılıyor, bilinç bulanık, beni filanca mezarlığa defnedin vs…diyor,nabız alınmıyor, tansiyon sıfır. Bir kaç test şekeri verip kalbi ekarte ettik. Ne kalp krizi ne şeker krizi ne de başka bir kriz…Ne oldu da tansiyon sıfır, nabız silik anlayamadık bir türlü. Deneyimli bir dahiliye uzmanı abi yoğun bakımda uzanan, zorlukla konuşan anneme ‘mantar yediniz mi” diye sordu. Hayır. Peki acı bal…Eveetdedi annem. Acı bal…Bir çok insan için şifa kaynağı olan acı bal, kimilerinde böyle tansiyonu sıfırlarmış meğer. Antidotunu verdik, akşama eve götürdük.

Ben Zonguldak’da yaşadım dört yıl. Kentin dibi oyulmuştur, maden kömürü çıkarılır. Maden ocakları bir doğa parçasıdır. Doğaldır. Amma, arada bir bu doğal ortamda doğal bir gazdan insanlar hayatını kaybeder. Doğal ortam, zehirli bir havaya dönüşür birden.

Fibröz zeolit ( Erionite) en çok Göreme yöresinde bulunan tabi bir maddedir. Bu maddeden köylüler badana yapımında faydalanır, çatılara koruyucu olarak sererler. Tabiattan aldıkları gibi kullanırlar. Hiç bir kimyasal işleme tabi tutulmadan. Bu madde, asbestten kat kat tehlikeli bir kanserojendir. Toplu kanser vakaları yaptığı kanıtlanmış. Göreme yöresi köylülerinin bu maddeden uzak yerlere yerleşmeleri teşvik edilmiştir.
Tütün bir bitkidir. Yemyeşil bir bitki. Ne güzel bir bitkidir o.

At kestanesi, normal kestanenin epey büyük bir türü. Ağaçtan düştüğü haliyle yiyenler, soluğu mezarda alır. Ama bu bitki kimyasal işlemlerden geçirildikten sonra, varislerde kullanılabilen en iyi ilaçlardan biri haline gelir.

Örnekler üzerinden meramımı anlatabildim mi? Onlarca daha verebilirim de burada durayım, no need.
Bitkisel, organik, natürel her neyse işte, mutlak teslim olmamız gereken kelimeler değil. Ayırt etmek yine bizim aklımıza kalmış. Para kazanmak için her tür aracın mübah sayıldığı günümüz dünyasında alet edilmedik kelime, kutsal varlık kalmadı. Her niyetsiz, tutunduğu bir mana üzerinden ağır istismarlarla kendini zengin etmeye çabalıyor.

Özetle; sağlığımıza ve cüzdanımıza sahip çıkalım. Ortalık kaynıyor.

Dr.Habibullah Aktaş....


Alternatif Tıp

MollaCami.Com