Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Elmada bulunan şifa...



Enfarktüs ve damar sertliği: Günde iki sulu elma yiyerek kireçlenmeden ileri gelen damar sertliğine ve enfarktüs tehlikesine karşı tesirli bir tedbir almış oluyorsunuz. Amerika’nın Minneapolis Eyaleti’nde çalışan kalp mütehassısı Profesör Ancel Keys, elmadaki pektin adlı maddenin, kandaki kolesteron oranını düşürerek kireçlenmeyi önlediğini keşfetmiş.

Hazımsızlık ve peklik: Öğle yemeklerinden önce yenen tek bir elma, bağırsakların çalışması için yeterli. ABD’nin Connecticut eyaletinden Dr. Jeffry S. Hyams, ağır peklik hâllerinde günde üç defa yemeklerden önce yarım bardak elma suyu içilmesini öğütlüyor. Çünkü elmanın, bağırsaklardaki bakteri üretimini ayarlayarak uzun vadede hazmı kolaylaştırıcı bir özelliği var.

Yüksek tansiyon: Vücuttan fazla tuzların ve suyun atılmasına yardımcı olan elmanın, tansiyon düşürücü bir tesiri de var. Bunun için her sabah bir elma yemeniz kâfi. Viyana Hastanesi doktorlarından Profesör Jagic, hastalarına şu tavsiyede bulunuyor: Bir buçuk kilo elmayı komposto haline getirin. 4-6 porsiyona böldüğünüz kompostoyu bir günde bitirmeye çalışın ve o gün başka hiçbir şey yemeyin, ama bu arada en azından 1 litre su içmeyi de ihmâl etmeyin. Bu elma perhizini haftada bir gün düzenli olarak tatbik ettiğinizde, tansiyonunuzun kendiliğinden ayarlandığını göreceksiniz.

Uykusuzluk: Gece yatmadan önce yenen bir elma neredeyse uyku ilâcı kadar tesirli, 18. Yüzyılda Christan Wilhelm Hufeland, adlı bir doktor bunu hastalarına tavsiye ediyordu. Ve bu sayede düzenli bir uykuya kavuşan hastaları arasında Goethe, Schiller, Fichte ve Jean Paul gibi ünlüler de vardı…

Migren:“Migren ağrılarınızın başlayacağını hissettiğiniz an, hemen bir elma yiyin”, diyor Viyanalı Dr.Ewald Riegler. Elma, doktorların bir türlü çare bulamadığı şiddetli migren ağrılarını önlemekte çoğu kez etkili olabiliyor.

İltihaplanmalar: İster çiğ yensin, isterse kaynatılsın, elma içindeki çeşitli mineraller sayesinde romatizmaya, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına, egzamaya ve bağırsak iltihaplarına iyi geliyor. Viyanalı Profesör Jagic, yukarıda tarif edilen elma perhizini haftada 2-3 kez uygulatarak nefritli hastalarını bile iyileştirmekte.

İshal ve bağırsak enfeksiyonu: Eski çağlarda ağır bağırsak enfeksiyonlarının tedavisinde rendelenmiş çiğ elma kullanılırdı. Dr. Leo Krutoff, günde 1.5 kg. elmayla hayatî tehlike arzeden kalın bağırsak iltihaplanmalarını bile tedavi ediyor. İshalde ise elma perhizine girdikten iki gün sonra bağırsaklarınızın normale döndüğünü göreceksiniz.

Ağız kokusu: “Öğle ve akşam yemeklerinden sonra düzenli olarak bir elma kompostosu içerseniz, ağız kokularından kurtulursunuz”, diyor Alman mütehassıs Dr. Karl Ludwıg Schock.

Diş temizliği: Yemekten sonra yenen sert bir elma, çiğnenirken aynı zamanda diş minelerini de temizlediği için çürümelere karşı yararlı. Bu da diş hekimi Dr. Hermann Gerhard’ın tavsiyesi…

alıntı.

teşekkürler kardeşim çok faydalı bir paylaşım

Teşekkürler, her meyvenin bir faydası var ama dikkat etmiyoruz.

migrene iyi geldiğini bilmiyordum. paylaştığın için teşekkür ederiz kardeşim.. :)

yorumlarınıza ben teşekkür ederim..


Teşekkürler, her meyvenin bir faydası var ama dikkat etmiyoruz.


yorumlarınıza ben teşekkür ederim..

Cok tesekkürler :)

:)


Alternatif Tıp

MollaCami.Com